Webinar 'ATP: het antwoord op hygiënisch schoon'

Leuk dat je interesse hebt in ons webinar 'ATP: het antwoord op hygiënisch schoon'. Benieuwd wat we tijdens het webinar hebben besproken? 

In dit webinar ging gespreksleider Julie van Zwet in gesprek met Rutger van Cruijsen en Marieke Steltenpool.

Julie Zwet

Julie van Zwet is operationeel manager bij Gom Zorg en host van dit webinar.

Rutger van Cruijsen

Rutger van Cruijsen is afdelingshoofd Catering & Services van het Dijklander Ziekenhuis en heeft praktijkervaring met ATP.

Marieke Steltenpool

Marieke Steltenpool is hygiëne- en kwaliteitsmedewerker bij Gom Zorg en praktijkdeskundige op gebied van ATP.

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Uit preventieonderzoek onder ziekenhuizen uit 2019 blijkt dat 5,4 op de 100 patiënten per jaar bij een bezoek aan een zorginstelling een infectie oplopen. De veelgebruikte visuele controlemethodiek (VSR-KMS) voor schoonmaak geeft geen beeld over hoe veilig en hygiënisch schoon iets is. Gom Zorg heeft het meten van hygiënisch schoon toegevoegd aan hun kwaliteitsborgingsproces. Hiermee kan Gom Zorg aantonen dat het als schoonmaakbedrijf een schone en veilige omgeving levert voor de patiënt en een levert hiermee een bijdrage aan het voorkomen en verlagen van infecties binnen zorginstellingen.

Gom Zorg heeft – als eerste én enige organisatie binnen de branche – een aanvullend kwaliteitsborgingssysteem geïntroduceerd voor het meten van hygiënisch schoon: ATP-metingen. Wij zijn zo overtuigd van deze aanvullende meetmethodiek, dat wij ATP – dé kwaliteitsgatekeeper binnen de zorgschoonmaak – beschouwen als de grootste revolutie sinds de microvezeldoek. Een ATP-meting in combinatie met interventies kunnen de effectiviteit van schoonmaak verhogen. Daarom heeft Gom Zorg in co-creatie met het Dijklander Ziekenhuis een succesvolle praktijkpilot doorlopen. De belangrijkste conclusie uit deze pilot? Succesvol in de realisatie van een hoger hygiëne- én kwaliteitsniveau.

Benieuwd hoe ATP precies werkt en wat de ervaringen uit de praktijk zijn? Meld je hieronder aan om het webinar terug te kijken!