Hygiënemetingen via Gom Zorg

Zijn zorginfecties ook in jouw ziekenhuis een probleem? Met bestaande meetmethodieken kan de mate van hygiëne na schoonmaak onvoldoende worden aangetoond. Dat is een hiaat in de kwaliteitsmetingen van veel zorginstellingen. Onze hygiënemetingen (met de ATP-meetmethode) vullen deze hiaten en dragen bij aan vermindering van zorginfecties. Ervaringen in de landen om ons heen bewijzen dat zorginfecties met wel tientallen procenten kunnen afnemen.

De voordelen van ATP-metingen in cure-omgevingen

  • Snel uit te voeren: binnen enkele seconden een betrouwbaar meetresultaat
  • Registratie van resultaten en dashboarding in Gom-desk om trendanalyses te kunnen uitvoeren
  • Ook inzetbaar voor minder eenvoudig bereikbare plaatsen
  • Medewerkers ‘leren’ van de meetresultaten en kunnen hun protocol direct aanpassen
  • Metingen zijn onderdeel van gesloten PDCA-cyclus

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe onze hygiënemetingen jou kunnen helpen?

Hygiënemetingen met ATP: nieuw in de zorg, vertrouwd in andere sectoren

ATP staat voor adenosinetrifosfaat. In een high-risk sector als de voedingsmiddelenindustrie zijn metingen op basis van ATP al gangbaar. Daarmee kan besmetting met bijvoorbeeld listeria of e-coli worden voorkomen. Ook farmaceutische bedrijven gebruiken ATP als aanvullende tool voor kwaliteitsborging in hun primaire proces.

Webinar ATP-metingen

ATP: het antwoord op hygiënisch schoon

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Gom Zorg heeft daarom als eerste een aanvullend kwaliteitsborgingssysteem voor het meten van hygiënisch schoon in de zorg geïntroduceerd: ATP-metingen. Benieuwd hoe ATP precies werkt en de ervaringen uit de praktijk?

E-Book: Hygiënemetingen in de praktijk

Speciaal voor jou als facilitair verantwoordelijke of infectiepreventiespecialist hebben we een e-book gemaakt. Hierin vind je niet alleen informatie over de voordelen van de metingen. Het geeft je ook inzicht in de kansen en randvoorwaarden én de resultaten ervan bij het Dijklander Ziekenhuis. Dit helpt ook bij het opstellen van je businesscase. Want hoewel die altijd maatwerk is helpt het E-book (eventueel met aanvullende toelichting vanuit onze experts) om ook financieel de afdeling inkoop en bestuursorganen mee te nemen in de voordelen.