Samen in de zorg - Care

Werkdruk verlagen in care met Samen van Gom

Het personeelstekort in care loopt de komende jaren alleen nog maar verder op. Als zorginstelling merk je dat het meer moeite kost goede mensen binnen te halen. Dat leidt tot een hoge werkdruk bij je medewerkers. En die hogere werkdruk gaat onherroepelijk ten koste van de aandacht die ze kunnen besteden aan cliënten. Geen ideaal scenario. Maar hoe houd je de dienstverlening ook in een tijd als deze op niveau? Met Samen van Gom verlagen we met onze medewerkers de werkdruk van jouw medewerkers.

Mogelijkheden in jouw situatie bespreken met onze expert Luc Trommelen?    

    Neem contact met ons op

Hulp in care

Gom Zorg - Samen in care

In care ligt de focus op verpleging, begeleiding, ondersteuning en verzorging van cliënten/bewoners. In care kampen zorginstellingen met een tekort aan gekwalificeerd personeel. En toch wil je geen concessies doen aan de kwaliteit van de zorg. Veel taken kosten zorgmedewerkers echter onevenredig veel tijd. Die taken kunnen onze medewerkers, die affiniteit met de zorg hebben, ook voor je uitvoeren. Dit neemt werkdruk weg van jouw werknemers, zorgt ervoor dat bewoners de aandacht krijgen die ze verwachten en je blijft binnen budget!

Dat is Samen: een initiatief van Gom Zorg om de werkdruk in de care zorg te verlichten.

De voordelen van Samen voor care in de zorg:

  • Meer aandacht van zorgpersoneel voor cliënten en bewoners
  • Verlaging werkdruk zorgpersoneel
  • Maatwerk per locatie: Samen past ook bij jouw zorginstelling!
  • Kostenbesparing door verlaging personele kosten 

Inzicht krijgen in de bespaarpotentie bij jou?

Een voorbeeldcalculatie laat zien hoeveel je kunt besparen door te kiezen voor Samen. Vraag hieronder de factsheet aan met voorbeeldcalculatie, die een goed inzicht geeft in de bespaarpotentie van Samen.

FACTSHEET OPVRAGEN

Werkdruk care verlagen met Samen

Een totaaloplossing om de hoge werkdruk in de ‘care’ zorg te verlichten, dat is de oplossing Samen van Gom Zorg. We ondersteunen je organisatie op drie terreinen: welzijn, facilitair en techniek.

  • Welzijn: huiskamerondersteuner of een zorgondersteuner. Dit zijn medewerkers met een grote affiniteit met de zorg. Zij dragen bij aan de dagelijkse zorg voor cliënten.
  • Facilitair: onze facility hosts nemen de rol van gastheer of - vrouw op zich, pakken de telefoon op en brengen thee of koffie rond.
  • Techniek: een handyman biedt technische ondersteuning en regelt eenvoudige klusjes.
Gom Zorg - Samen in care

Samen bij Daelzicht

Gom Zorg heeft Samen bij Daelzicht in de praktijk gebracht. Gom en Daelzicht werken al ruim 20 jaar samen en sinds 2021 is de pilot Samen hier gestart. Met goed overleg en een duidelijke takenlijst is de samenwerking een groot succes. Zorgmedewerkers hebben weer tijd voor zorg aan de cliënten en de cliënten krijgen alsnog de aandacht en omgeving die ze verwachten.

Gom - Samen in de zorg - Parnassia Groep

Samen bij Parnassia Groep

Kamers schoonmaken én opruimen wordt sinds de implementatie van Samen gedaan door een Gom Zorg-medewerker in plaats van een zorgmedewerker van Parnassia Groep. Dat scheelt tijd. Tijd die de zorgmedewerkers nu volledig kunnen besteden aan het begeleiden van de bewoners en het zorgaspect. Dat is de kracht van Samen!

een schoonmaakmedewerker van Gom Zorg maakt een praatje met een bejaarde dame in haar woonkamer

Gom, specialist in care

Als specialist in de zorg zijn we bij Gom Zorg altijd al gewend om bijvoorbeeld even bij te springen bij een zorgmedewerker als de situatie daarom vraagt. Dat is voor onze medewerkers niets bijzonders. Die zijn één voor één bekend met de zorg en hebben ook ervaring met de taken waarvoor zij worden ingezet. 

Meer weten over Samen in care?

Neem contact op met Gom Zorg om de mogelijkheden van Samen in de care voor jouw situatie te bespreken. Laat jouw gegevens achter in het contactformulier, dan nemen wij hierover contact met je op.

Of neem zelf contact op met Luc Trommelen, dé specialist van Samen. Dit kan telefonisch via 06 57 54 31 58  of per e-mail naar ltrommelen@gom.nl