Webinar: De feiten & fabels van CMR-stoffen

‘Het nieuwe asbest’ wordt het al genoemd, de verzameling van enkele honderden stoffen en processen die CMR-stoffen heten. Het zijn stoffen die ernstige gezondheidsschade kunnen opleveren voor mens en dier. CMR-stoffen zijn in korte tijd uitgegroeid tot een groot maatschappelijk probleem. Hoe meer erover bekend is, hoe duidelijker het wordt wat precies de gevaren zijn voor de volksgezondheid. Veel kennis over de reiniging van vervuilde omgevingen is er echter nog niet in Nederland.  Onze experts, met jarenlange ervaring, hebben de kennis in huis om al uw vragen te beantwoorden.

Op donderdag 2 juli om 10.30 uur organiseerde Gom Specialistische Reiniging het webinar ‘De feiten & fabels van CMR-stoffen’.  Speciaal voor alle professionals die zich bezighouden met kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsvraagstukken. Tijdens dit interactieve webinar zetten onze experts alle feiten & fabels voor u op een rij.

Chroom-6, DME en fijnstof

Van de enkele honderden CMR-stoffen die op de ‘zwarte lijst’ van het ministerie van SZW staan, zijn er drie die momenteel de meeste aandacht krijgen: Chroom-6, dieselmotoremissie (DME) en fijnstof. Tijdens het webinar gaan onze experts verder in op deze drie stoffen.

Na dit 1-uur durende webinar weet u:

  • wat CMR-stoffen zijn.
  • waardoor blootstelling aan CMR-stoffen ontstaat.
  • wanneer er gezondheidsrisico’s kunnen optreden na blootstelling aan Chroom-6, DME en fijnstof.
  • wat uw wettelijke verplichtingen als werkgever zijn om uw medewerkers te beschermen.
  • welke mogelijkheden er zijn om uw pand of werkplaats te reinigen of saneren.
  • hoe CMR-reiniging in z’n werk gaat.

Webinar terugkijken?

Benieuwd naar de feiten en fabels van CMR-stoffen? Laat uw gegevens achter en ontvang een link om het webinar terug te kijken.