Fris terug naar kantoor

Met een stappenplan wil de overheid in drie maanden tijd de samenleving steeds verder openen. Zodat deze zomer weer bijna alles kan. De timing is nog wat onzeker, maar deze zomer raken de kantoren weer voller. Hoe geef je medewerkers na soms maanden van afwezigheid weer een prettig gevoel bij een terugkeer naar hun werkplek? Daar speelt de hygiëne een belangrijke rol bij. Een vloer die er netjes bij ligt, tapijt goed onderhouden, schone computerapparatuur, frisse gordijnen en schone ramen: stuk voor stuk signalen dat het met die hygiëne wel goed zit op kantoor.

Hoe ontvang je straks je medewerkers die terugkeren in je gebouw?

Het duurt nog maar even. Hoog tijd daarom om nu maatregelen te nemen en de kantooromgeving die grote voorjaarsschoonmaak te geven. Doe de check voor jouw kantoor: 5 tips voor een prettige, schone start.

  • TIP 1. De eerste indruk

Is de uitstraling van je gebouw, de parkeergelegenheid, de gevel en de entree op orde? Geen beter signaal dat iedereen weer welkom is op kantoor dan een schone binnenkomst en schone vloeren.

  • TIP 2. De ramen en raambekleding

Schone ramen. Fris ruikende gordijnen. Smetteloze lamellen. Je ooit zo vertrouwde werkplek voelt en ruikt bijna als nieuw.

  • TIP 3. Bureaus en computerapparatuur

Het zijn de ‘super spreaders’ op kantoren met flexwerkplekken. Als die bureaus en toetsenborden er blinkend uitzien, geeft dat meteen vertrouwen over de werkplek. Vergeet ook de zittingen van de bureaustoelen niet.

  • TIP 4. Bij de koffieautomaat

De alternatieve vergaderlocatie in veel bedrijven, maar ook één die speciale aandacht vraagt: de vloer bij de pantry’s en een frisse directe omgeving is het sein dat het veilig drukken is op de knop van cappuccino, espresso of koffie verkeerd.

  • TIP 5. De vaak vergeten elementen

Heb je er aan gedacht dat de ventilatie mogelijk op een lager pitje heeft gestaan en de roosters een beurt nodig hebben? Of dat dit een goed moment is om je bedrijfskeuken een dieptereniging te geven? Wel zo veilig en hygiënisch.

Extra tip

En TIP 6 is eigenlijk de gouden tip. Nu kan veel schoonmaakwerk nog relatief ongestoord worden uitgevoerd. Start nu met de voorbereiding. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met een schone, prettige terugkeer naar de werkplek? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je snel terug. We helpen je graag.