Mutagene stoffen reinigen en saneren

Langdurige blootstelling aan mutagene stoffen heeft zeer schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Is het onvermijdelijk om met mutagene stoffen te werken? Dan is het belangrijk om de invloeden hiervan te beperken met adequate bescherming en preventieve maatregelen. 

Gom Specialistische Reiniging helpt je om een veilige werkomgeving te creëren. Door grondig te reinigen en saneren helpen we je om de invloeden van mutagene stoffen te beperken.

Wat zijn mutagene stoffen en wat voor invloeden hebben ze?

Blootstellingen aan een mutageen kan op lange termijn een verandering in de dna-structuur tot gevolg hebben. In sommige gevallen leidt dit tot de ontwikkeling van kanker, waarna de stof wordt aangeduid als een carcinogeen (kankerverwekkend). Dit kan ook het gevolg zijn van combinaties van een mutageen met andere CMR-stoffen die op de SZW-lijst staan.

Werken met mutagene stoffen brengt serieuze risico’s met zich mee. Het is dus belangrijk dat het gebruik van een mutageen beperkt wordt tot absoluut noodzakelijke situaties. Gelukkig is de wetgeving in de afgelopen jaren een stuk strenger geworden met betrekking tot de bescherming van werknemers en zijn preventieve maatregelen vaak verplicht.

Zo zorg je voor een veilige werkomgeving

Zoals gezegd zijn werkgevers sinds enkele jaren verplicht om werknemers te beschermen tegen mutagene stoffen die op de SZW-lijst met gevaarlijke stoffen staan. In de praktijk betekent dit dat zij beschermende middelen zoals kleding en maskers moeten voorzien om invloeden van de mutagene stoffen te beperken.

Ook is het reinigen en saneren van werkplaatsen een verplichting van de werkgever geworden. Wil je hier een specialist voor inschakelen? Bij Gom Specialistische Reiniging helpen wij je graag met het veilig maken van de werkplaats of andere omgeving, zodat werknemers met een gerust hart hun werk kunnen uitvoeren. inventarisatie

Ontdek onze aanpak op maat voor sanering en reiniging van mutagene stoffen

We starten altijd met een inventarisatie van de gevaarlijke stoffen. De volgende stap is een werkplan dat toegespitst is op jouw sector en bedrijf, zodat we precies de juiste werkzaamheden uitvoeren om de mutagene stoffen te verwijderen. Oppervlakken waar stoffen op blijven liggen die op de mutagene stoffenlijst staan – zoals benzeen – worden grondig gereinigd of zelfs gesaneerd.

Neem contact met ons op

Mogen wij je helpen met het realiseren van een veilige (werk)omgeving in je bedrijf, vrij van mutagene stoffen? Of heb je nog een vraag over onze manier van werken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze salesmanager Maxime Dubbeld helpt je graag verder. Je kan haar bereiken via 06 20 149 75 96 of door een e-mail te sturen naar mdubbeld@gom.nl.