Robots: van grote toegevoegde waarde

Sociaal duurzame inzetbaarheid en kwaliteitsborging door het gebruik van robots in de schoonmaak

Een robot als collega? Natuurlijk wel! Gom zet al meer dan 10 jaar bij verschillende klanten robots in en gelooft dat robots hét middel zijn om diverse uitdagingen in de schoonmaakwereld het hoofd te bieden. De samenwerking tussen medewerker, machine en klant wordt met de jaren steeds mooier. Want robots zijn een aanvulling op onze mensen, géén vervanging.

Gom vervult een voortrekkersrol binnen de schoonmaaksector als het gaat om robotisering. Sociale duurzaamheid en kwaliteitsborging zijn daarin ontzettend belangrijk. We delen graag onze kennis en ervaringen in ons gratis e-zine met praktijkervaringen, zodat je voor jouw organisatie de juiste afwegingen kunt maken of robotisering toegevoegde waarde heeft. Die waarde ligt vaak op het gebied van kwaliteit, verlichting van werkdruk of kostenbesparing.

Robots voor het stofzuigen van (tapijt)vloeren

Duurzame inzet

Robots kunnen een deel van het zware of eentonige schoonmaakwerk uit handen nemen van onze collega’s, zoals het schrobben van grote vloeroppervlakten. Zo kunnen onze collega’s ook andere taken uitvoeren, wat wel zo prettig én efficiënt is. De robot wordt onderdeel van het operationele team, zorgt voor verlichting van de werkdruk en draagt zo bij aan duurzame inzet en werkgeluk van onze collega’s.

Kwaliteitsborging

Het solar-cleaning-apparaat van Gom Specialistische Reiniging reinigt zonnepanelen

 

Robots voegen niet alleen waarde toe op het gebied van werkgeluk, maar waarborgen ook de kwaliteit van de schoonmaak. Zo maakt Gom gebruik van robots die geschikt zijn voor het schoonmaken van krappe plekken of voor reiniging van zonnepanelen. Andere robots zijn geschikt voor het desinfecteren van oppervlakten en ruimtes.

Uniek project

Samen met RoboHouse, Kleentec en Hilton Foods Holland zijn we in april 2023 een uniek project gestart. In dit project werken we met wetenschappers, schoonmakers, adviseurs en andere vakexperts aan een technologische oplossing, die schoonmaakwerkzaamheden fysiek minder zwaar en dus aangenamer maakt.

Geoffrey Nouws

Meer weten over de inzet van robots?

We delen graag onze specialistische kennis met je om de juiste keuzes te maken. Je kunt contact opnemen met onze robotexpert Geoffrey Nouws via gnouws@gom.nl.