Schoonmaakpartner in vluchtelingenopvang

Wij weten wat de spreidingswet inhoudt en wat het voor jou betekent. Gom heeft veel ervaring in het schoonmaken van vluchtelingenopvangcentra. Met een landelijke dekking, een bewezen aanpak en een ervaren implementatieteam kunnen we ook bij jouw gemeente snel aan de slag. Naast de reguliere schoonmaak, kun je ons ook inzetten voor glasbewassing of vloeronderhoud. En wist je dat flexibiliteit onze middle name is? Door onze manier van werken zijn we flexibel en schakelen we snel bij in- en uitstroomveranderingen, waarbij de sociale insteek die nodig is voor de bewoners van de opvang ook aanvullende eisen stelt. 

Enkele voorbeelden schoonmaak noodopvang

Aan de slag in Gemeente Breda

Zo gingen we in 2022 aan de slag bij de Gemeente Breda om de algemene ruimtes, het sanitair en de slaapkamers in de noodopvang schoon te houden. We besteden daar niet alleen tijd en aandacht aan de kwaliteit van schoonmaak, maar ook aan de gasten.

Gom in de overheidssector

Schoonmaakkwaliteit én maatschappelijke impact bij het COA


Begin 2023 startten we met de schoonmaak op de verschillende noodopvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Gom voert niet alleen de schoonmaakwerkzaamheden uit, maar draagt ook bij aan het sociale belang in samenwerking met Buitengewoon. 

Gom Overheid - Vluchtelingen opvang - medewerker aan het werk

Schoonmaken in een vluchtelingenopvang: flexibel en mensgericht

Sinds twee jaar wonen 231 Oekraïense vluchtelingen op businesspark Rivium, op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Bewoners zijn verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun eigen plek, Gom maakt de kantoorruimten, algemene ruimten, trappen en entrees schoon.

Belangrijk bij schoonmaak van vluchtelingenopvang

De landelijke overheid maakt steeds duidelijker: bij de opvang van vluchtelingen hebben gemeenten een belangrijke taak. En dit vraagstuk brengt voor gemeenten nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij delen graag enkele tips om meer te halen uit de inzet van je schoonmaakbedrijf.

  1.  Zeker bij vluchtelingenopvang is naast goede en flexibele schoonmaak een mensgerichte benadering zeer belangrijk. Bespreek samen met je schoonmaakbedrijf hoe je dit ziet en welke mogelijkheden je aanspreken.
  2. De bewoners van de opvang hebben vaak een andere moedertaal. Dit vraagt ook in de communicatie om meertaligheid. Wij houden daar rekening mee en brengen onze ervaring graag in bij jouw gemeente.
  3. De dagbesteding van de bewoners biedt soms uitdagingen én kansen. Ook door hen te betrekken bij de schoonmaak. Wij hebben daar goede ervaringen mee.

Meer weten over de schoonmaak van opvangcentra? 

Vul dan onderstaand formulier in en kom in contact met onze expert Ronald Beckers.