Directieteam

Het schoonmaakbedrijf Gom is in heel Nederland werkzaam met vestigingen in Amsterdam, Breda, Doetinchem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Schiphol, Woerden en Zwolle, met het hoofdkantoor in Schiedam. Adresgegevens vindt u op onze contactpagina

We leggen de verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk in de organisatie. Dat zorgt ook voor korte communicatielijnen: uw contactpersoon kan snel reageren op uw vragen en wensen.

Gom onderdeel van Facilicom Group

Gom is onderdeel van Facilicom Group. Facilicom Group is een Nederlandse onderneming die facilitaire diensten verricht voor bedrijven, organisaties, overheden en instellingen. Facilicom Group is onder meer actief in schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, personeelsdiensten, bouw en installatie en horecatechniek en levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld tot één geïntegreerd pakket. Facilicom Group telt ruim 28.000 medewerkers en is actief in Nederland en België.

Directieteam

Ons directieteam stelt zich graag aan u voor.

Gom directielid Olivier Laméris

Olivier Laméris (1972) is algemeen directeur bij Gom

Oliver Laméris maakt sinds 23 april 2018 deel uit van het directieteam van Gom. Begonnen als directeur operations en sinds 1 april 2020 algemeen directeur van Gom.

Hiervoor heeft Olivier bij bierbrouwerijen Grolsch, Palm en Bavaria commerciële managementfuncties vervuld. Ook was hij nauw betrokken bij organisatieveranderingen. Olivier: ‘Als organisatie willen we meer inspelen op toekomstige behoeftes en kansen in de markt en ons innovatief vermogen in de markt versterken. Het bieden van verdergaande klantgerichtheid is een van mijn aandachtsgebieden. Dat sluit goed aan op mijn eerdere ervaringen.’

Olivier woont in Amersfoort en heeft samen met zijn vrouw Roos en 4 kinderen. Naast werk en familie vult hij zijn vrije tijd met sport (tennis, fitness, golf), muziek en koken.

Gom directielid Marjolein Reijs

Marjolein Reijs is directeur HR bij Gom

Marjolein Reijs is per 1 maart 2019 als HR-directeur het directieteam van Gom komen versterken. Zij is verantwoordelijk voor het arbeidsvoorwaardenbeleid van de 9.000 medewerkers.
 
Marjolein was hiervoor director human resources & training bij McDonalds. Eerder heeft zij als ervaring opgedaan in de facilitaire dienstverlening als manager personeel en organisatie bij Sodexo.
 
Bij Gom opereert Marjolein in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. ‘Daarom leg ik de focus op de ontwikkeling van mensen om hen een kans te geven verder te komen. Zo creëer je voor hen een fijner leven en meer werkplezier. En bij een optimaal gebruik van de kwaliteiten en capaciteiten van de medewerkers, bereiken we een lager verloop en een hogere productiviteit mee.’

Marjolein woont in Amsterdam, samen met haar man Sjoerd en dochter Charley. Ze is dol op het ontdekken van nieuwe werelden en culturen door te reizen, maar ook door muziek, theater, film en lekker ‘anders’ eten.

Gom directielied Wendela van de Water

Wendela van de Water (1972) is directeur business control bij Gom

Sinds 1 oktober 2020 is Wendela van de Water directeur business control bij Gom. In deze functie is Wendela eindverantwoordelijk voor de afdeling business control, contractbeheer & facturatie en commerciële calculatie.

Hiervoor heeft zij bij DPG Media gewerkt in de functie van senior business controller voor de online services tak, met bekende internetplatforms als Intermediair en Tweakers.

Wendela: ‘Bij Gom krijg ik de kans om dichter bij de business te staan dan ik tot nu toe heb gedaan bij DPG Media. Je hebt meer contact met elkaar. En dat is toch wat ik het liefst doe: samen met een team van andere mensen samen zaken oppakken.’

Wendela is getrouwd met Marco en hebben samen twee dochters, Joy (15 jaar) en Feline (12 jaar). Zij wonen in Amsterdam dichtbij het Markermeer. En op warme dagen trekken zij er dan ook graag op uit om stukje te varen en uit te waaien. Daarnaast kan zij heerlijk genieten van lekker eten, concerten en theatervoorstellingen. Op het sportieve vlak gaat Wendela graag hardlopen, zwemmen, suppen en doet ze een beetje yoga.

directielid Björn Weertman

Björn Weertman (1973) is operationeel directeur bij Gom

Björn Weertman is sinds 1 oktober 2020 operationeel directeur bij Gom. In deze functie is Björn eindverantwoordelijk voor de operatie van de business units Offices, Onderwijs, Zorg, Food & Industry, Hospitality en Specialistische Reiniging.

Zijn vorige werkgever is geen onbekende; hij was als CFO/COO verbonden aan het Wereld Natuur Fonds (WNF). Net als bij het WNF gaat ook Gom door een verandertraject in de interne organisatie. Björn: ‘Ik zie het als mijn taak om het team zo goed mogelijk te ondersteunen om relevant te blijven voor de vragen van onze klanten en de buitenwereld.’

Björn is met zijn gezin (vrouw Tanja en hun 2 kinderen Ruben en Lian) woonachtig in Voorschoten, waar zij regelmatig richting strand/duinen trekken. Op sportief vlak houdt hij zich bezig met fietsen en hardlopen en geniet hij van lekker koken én eten met vrienden.