Mbo

Onze toegevoegde waarde voor het middelbaar beroepsonderwijs ligt voor een groot deel in het delen van kennis, innovaties, het uitwisselen van best practices. Een voorbeeld is de samenwerking met Zadkine; Gom verzorgt hier een gedeelte van de inhoud van de facilitaire opleiding, zoals een lesmodule met theorie, een werkbezoek en praktijkopdrachten.

‘Wat dit initiatief succesvol maakt is allereerst natuurlijk een werkgever die goede stageplekken beschikbaar wil stellen. En die vooral ook tijd en moeite wil nemen om deze jongeren goed te begeleiden, samen met onze eigen docenten en stagebegeleiders. In Gom Onderwijs hebben we een partner gevonden die dat kan en daar hart voor heeft.’
Ineke Mulder - voormalig directeur Zadkine

Hieronder enkele andere voorbeelden:

Samenwerking met het mbo
Gom is al sinds 2015 betrokken bij Zadkine Startcollege. Zo lopen studenten Facilitaire Dienstverlening & Zorg tijdens hun opleiding stage bij Gom.

Naast stageplekken gaat de samenwerking met Zadkine verder; samen hebben wij in de finale gestaan van de European Cleaning & Hygiene Awards in 2018 en 2019:

Praktijkstage in het mbo
Youngflex; de samenwerking van Albeda en Gom om studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening hun ‘eigen’ schoonmaakbedrijf binnen Gom te laten runnen.