Samen voor een schone school

Haal nóg meer rendement uit het schoonmaakbudget

Met Samen voor een schone school gaan we een stapje verder. Niet langer is de schoonmaak enkel het werkterrein van onze medewerkers. We betrekken ook de leerkrachten en zelfs de kinderen er actief bij. Want hoe bewuster kinderen zijn over hun rol in de vervuiling, hoe minder tijd de schoonmaker bezig is met opruimen van rommel en des te meer tijd overblijft voor de schoonmaak.

Hoe vaak gebeurt het niet dat een schoonmaker eerst het lokaal moet opruimen voor hij of zij aan het eigenlijke werk toekomt? De afspraak om elk lokaal door de school bezemschoon op te leveren staat vaak in het schoonmaakcontract. Maar in de praktijk is het niet eenvoudig te realiseren. En dat kan in de dagelijkse praktijk leiden tot een minder efficiënte samenwerking tussen school en schoonmaakbedrijf. Gom Onderwijs werkt graag samen aan een schone school.

Maak het kinderen leuk om gedrag te veranderen

een houten kist met deksel met daarop het logo 'Samen voor een schone school'

Kinderen spelen een grote rol, samen met de leraren in de vervuiling van je gebouw. Maar hoe maak je hen bewust van die rol? En vooral: hoe kun je kinderen op jonge leeftijd beïnvloeden? Met Samen voor een schone school hebben we - samen met een onderwijsexpert - een interactief lesprogramma voor het basisonderwijs ontwikkeld. Een programma dat gedragsverandering vooral leuk maakt!

Samen voor een schone school in één oogopslag

  • 3-delig lesprogramma voor kinderen (modules: schoon lokaal, toiletgebruik en handen wassen)
  • Een leskist met materialen en middelen voor tijdens de lessen
  • Online lesprogrammaboek met opdrachten, werkbladen en instructiekaarten: kant en klaar, een leerkracht kan er zo mee aan de slag.
  • Vlogs van ‘Claire en Klaas’ om kinderen te instrueren en enthousiasmeren, aansluitend bij hun belevingswereld
  • Interactief, leuk om te doen én leerzaam, een win-win-win voor docenten, kinderen en de schoonmakers.

Download de sneak preview van het lesprogramma

Om je een beeld te vormen van de inhoud van het online lesprogramma, hebben we een sneak preview voor je. Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct de onepager.

Bekijk de video over Samen voor een schone school

Mieke Sprinkhuizen, branchemanager innovatie bij Gom, vertelt in deze video over het onderwijsprogramma Samen voor een schone school voor het primair onderwijs:

Ook met jouw budget kan Gom Onderwijs méér doen

Claire, de getekende mascotte van Gom Onderwijs staat in de gymzaal met een bok, landingsmat en pylonen de vloer te wissen

Heb je ook twijfels of je schoonmaakbudget wel optimaal wordt ingezet? Neem dan contact op met Gom Onderwijs. We gaan graag met je in gesprek over hoe het anders kan: efficiënter en effectiever.

Dat kan met onze reguliere schoonmaakdienstverlening, dat kan nog beter met inzet van het programma Samen voor een schone school. 

Met ‘Samen voor een schone school’ wordt meehelpen aan een schone school leuk!

Benieuwd hoe we dat in jouw school kunnen doorvoeren? Ik vertel je er graag meer over.