FLEX: flexibele schoonmaak voor scholen

Meer en meer scholen en onderwijsinstellingen kiezen ervoor om online en fysiek lesgeven te combineren. Door deze flexibele manier van lesgeven, is er ook behoefte aan een flexibel schoonmaakrooster. Op drukke dagen – met veel leerlingen – zullen ruimtes snel vervuild raken, terwijl er op rustige dagen misschien juist minder schoonmaak nodig is.

beeldmerk FLEX van Gom

Daarnaast worden de openbare ruimtes op scholen nu extra belangrijk als ontmoetingsplek. Dit betekent dat deze ruimtes niet alleen schoon moeten zijn, maar ook  een gastvrij gevoel moeten uitstralen. Dankzij het FLEX-concept kan je altijd extra schoonmakers aanvragen, zodat je ruimtes stralen.

Schoonmaak op maat dankzij deze 3 modules

Met het FLEX-concept profiteer je sowieso van flexibele schoonmaakoplossingen voor jouw onderwijsinstelling. Wil je nog meer effect van FLEX? Kies dan voor een – of meer – van deze aanvullende modules.

  • De servicemodule is gericht op een bewuste beleving van een schone omgeving en op extra hygiëne. We zetten bijvoorbeeld overdag schoonmakers in op je school en focussen op de uitstraling van je gebouw, iets wat ook voor studenten en scholieren steeds belangrijker wordt. 
  • De smartmodule maakt gebruik van data en/of sensoring om de meest efficiënte inzet van schoonmaak voor jouw school of onderwijsinstelling te bepalen.
  • De multi-inzetmodule helpt je aan medewerkers die meerdere taken kunnen doen. Waarom zou je dagelijkse of periodieke werkzaamheden ook niet uit handen geven? Planten water geven, koffieautomaten bijvullen, vaatwassers uitruimen ... de multi-inzetbare FLEX-medewerkers doen het met een glimlach.

Als het onderwijs verandert, verandert de schoonmaak van Gom mee. Met FLEX heb je de bewegingsvrijheid die je zoekt.

de 3 modules van het concept Flex uitgebeeld in een visual

FLEX maakt je school schoon én onze medewerkers gelukkiger

Wist je dat de introductie van FLEX vaak positieve gevolgen heeft voor onze schoonmaakmedewerkers? Hun werk wordt in de meeste gevallen leuker door deze flexibele manier van werken. Multifunctionele medewerkers hebben bijvoorbeeld meer taken, waardoor hun werk afwisselender wordt. Daarnaast kunnen veel medewerkers aan de slag als servicekracht en komt werken overdag meer binnen bereik. 

Kortom: door te kiezen voor FLEX creëer je een schone en prettige omgeving waar jouw werknemers gelukkig van worden, maar draag je ook bij aan het werkgeluk van onze mensen.

een medewerker van Gom staat met een vloerwisser in zijn handen en kijkt naar de camera, op de achtergrond zit een leerling in haar leerboek te kijken

Meer weten over flexibele schoonmaak voor scholen?

Elke school en onderwijsinstelling is anders. Elke schoonmaakwens is anders. Daarom gaan we graag met je in gesprek over de ideale invulling voor jouw unieke situatie. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen zodat we ons FLEX-concept met je kunnen bespreken. Vul het contactformulier in en dan hoor je binnenkort van ons!

IK WIL MEER WETEN OVER FLEX

Schoonmaak kan in meerdere branches flexibeler

Ook in andere branches, zoals de hospitality of de zorg, kan er gekozen worden voor FLEX en kan de schoonmaak ingevuld worden naar behoefte.

LEES HIER MEER OVER FLEX VAN GOM