FLEX in de zorg

Als de schoonmaak in één sector in beweging is, is het wel de zorg. Zowel in cure als in care stellen we - met name vanuit infectiepreventie en patiëntveiligheid - heel andere eisen. Een concept als FLEX is dan ideaal om snel in te spelen op veranderende omstandigheden. Flexibiliteit komt vooral tot uiting in de wens naar een hoger hygiëneniveau. Die wens was er altijd al maar corona heeft nog eens extra duidelijk gemaakt hoe groot het belang van veiligheid is. Met FLEX pakken we snel meer- of minderwerk aan.

beeldmerk FLEX van Gom

In perioden met minder druk op de zorg - zoals de zomer - beweegt de schoonmaak mee met je primaire processen.

Een uitbraak als corona heeft laten zien hoe essentieel het kan zijn om snel op te schalen. Ook ligt in zorginstellingen altijd het risico van andere virusuitbraken op de loer. Met FLEX is extra hulp direct voorhanden.

Binnen het FLEX-concept kun je ook beschikken over medewerkers die taken van je eigen personeel overnemen. Enig idee hoeveel tijd je eigen mensen kwijt zijn aan het periodiek schoonmaken van de koffieautomaat? Of het uitruimen van de vaatwasser, om maar twee alledaagse voorbeelden te noemen?

3 modules voor extra maatwerk

Wil je nog meer effect van FLEX? Doe het met deze drie optionele modules.

  • De servicemodule is gericht op schoonbeleving en extra hygiëne, zoals overdag schoonmaken en focus op uitstraling van je gebouw.
  • De smartmodule maakt gebruik van data en/of sensoring om de meest efficiënte inzet van schoonmaak te bepalen.
  • De multi-inzetmodule helpt je aan medewerkers die meerdere taken kunnen doen.

Werken in de zorg is altijd onvoorspelbaar. Dat geldt ook voor schoonmaken in de zorg. Met FLEX heb je altijd de zekerheid dat je qua inzet niet voor verrassingen komt te staan.

de 3 modules van het concept Flex uitgebeeld in een visual

Een boost voor de schoonmaakmedewerkers

De introductie van FLEX heeft vaak positieve gevolgen voor onze schoonmaakmedewerkers. Het werk wordt er in de meeste gevallen leuker op. Bijvoorbeeld omdat multifunctionele medewerkers meer taken te doen hebben, zodat hun werk afwisselender wordt. Veel medewerkers kunnen aan de slag als servicekracht. Ook komt werken overdag meer binnen bereik. Daarmee dragen zij niet alleen bij aan het werkgeluk van jouw medewerkers: wij dragen met FLEX samen ook bij aan het werkgeluk van onze mensen.

een medewerkerster van Gom Zorg in een lichtblauw bloesje kijkt je lachend aan

Meer weten over FLEX van Gom?

Elke omgeving is anders. Elke wens is anders. Daarom gaan we graag met je in gesprek over de ideale invulling voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact op zodat we ons FLEX-concept met je kunnen bespreken. Laat jouw gegevens achter in het contactformulier, dan nemen wij hierover contact met je op.

Neen contact met ons op

Schoonmaak kan in meerdere branches flexibeler

Ook in andere branches kan er gekozen worden voor FLEX en kan de schoonmaak ingevuld worden naar behoefte.

Lees hier meer over FLEX van Gom