Olivier Laméris wordt algemeen directeur van Gom

Olivier Laméris start op 1 april als algemeen directeur van Gom. Zijn aanstelling volgt op het vertrek van Albert van der Meulen, die de overstap maakt naar de directie van Facilicom Group.

Albert van der Meulen, sinds 2015 algemeen directeur van Gom, is per 1 april aangesteld als vice-CEO van Facilicom Group. Olivier Laméris, nu operationeel directeur van Gom, neemt dan de positie van algemeen directeur over.

Olivier Laméris

Innovatieve proposities en werkwijzen

Laméris werkt sinds 2018 bij Gom en vervulde eerder verschillende managementposities bij Grolsch, Palm en Bavaria. Zijn jarenlange ervaring met commercie en operatie zet hij bij Gom in voor de nieuwe proposities en innovatieve werkwijzen van het sectorgespecialiseerde schoonmaakbedrijf. Operational Excellence en Marktgerichtheid behoren tot zijn speciale aandachtsgebieden. Zo gaf hij een impuls aan de versterking van de operationele organisatie en de aanstaande lancering van nieuwe schoonmaakconcepten.

 

Met de sectorgerichte aanpak van schoonmaak, die Gom in 2018 als eerste in Nederland lanceerde, creëert het schoonmaakbedrijf uit Schiedam de optimale mogelijkheden om de dienstverlening af te stemmen op wensen, behoeften en prioriteiten van de business. Op die manier toont de schoonmaak steeds de toegevoegde waarde voor het primaire proces van een organisatie, en ondersteunen de methoden de dagelijkse gang van zaken in bijvoorbeeld zorginstellingen, scholen, kantoren, hotels en theaters, productiefaciliteiten en openbare ruimten.

Voortbouwen op de basis

"Als algemeen directeur heeft Albert van der Meulen de afgelopen jaren de fundamenten gelegd voor de sectorgeoriënteerde aanpak van schoonmaak die Gom zo vooruitstrevend en onderscheidend maakt", zegt Laméris. "Ik vind het een grote eer en een prachtige uitdaging om deze ontwikkeling voort te zetten."

 

Gom, een van de vier divisies van Facilicom Group, onderhoudt in de toekomst nauwe contacten met Albert van der Meulen, die de overstap naar de holding maakt vanwege het vertrek van vice-CEO Marine Geurts. Het directieteam van Gom bestaat naast Laméris ook uit Patrick Rosengarten, Bas Niemeijer en Marjolein Reijs.