Metamorfose Sportcentrum Kralingen

In Rotterdam staat sportcentrum Kralingen aan de Slaak 15. Dit uit de jaren zeventig daterende gebouw ondergaat momenteel een gigantische metamorfose, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Het werd ook hoog tijd, want voor aanvang van de werkzaamheden bleek het gebouw niet verder te komen dan energielabel G, een zeer onzuinig gebouw dus. Sportbedrijf Rotterdam gaf Breijer Projecten opdracht om hier iets aan te doen.

Breijer maakte voor het Sportbedrijf inzichtelijk wat het huidige verbruik was, welke maatregelen genomen konden worden, wat het effect zou zijn, welke besparing in verbruik het zou opleveren en wat de terugverdientijd was van de investeringen. Een handige tool om in één oogopslag te zien wat duurzaam investeren enerzijds kost en anderzijds oplevert.

Verduurzamingstraject

Het verduurzamingstraject gaat hand in hand samen met esthetische verbeteringen aan de buitenzijde van het sportcentrum. BSA Wim de Bruijn maakte de plannen voor de verfraaiing van de gevels. Deze zijn inmiddels voorzien van nieuwe aluminium puien en gevelbeplating. Bestaande onderdelen worden grondig gereinigd of geschilderd. De steigers zijn inmiddels gezakt en daarom is goed zichtbaar hoe fraai en eigentijds het sportcentrum eruit komt te zien.

Een heugelijk moment dat onder het genot van een frietje samen met alle projectbetrokkenen is gevierd. Aan de binnenzijde moet ook nog het nodige gebeuren. De oplevering vindt naar verwachting plaats vóór de zomervakantie van dit jaar.

Geïnteresseerd in het eindresultaat van de verbouw van Sportcentrum Kralingen?

Bekijk het eindresultaat