Hans van Rijssel is Gom Uitblinker kwartaal 2 van 2021 geworden!

Zorg

Op een dag bedenkt Hans van Rijssel dat hij maar eens een nominatieformulier voor de Gom Uitblinker verkiezing moet invullen. De OK-schoonmaker van het Deventer Ziekenhuis nomineert zijn collega’s, het gehele Covid-19 team. Zij staan al vanaf de eerste minuut 24 uur stand-by als team en hij vindt dat zij het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

Het verloopt iets anders

Het Covid-19 team is zeker een topteam, geen discussie over mogelijk, maar iedereen is het ermee eens dat dit keer Hans zelf in het zonnetje gezet mag worden. Hans is namelijk een teamspeler in de puurste zin van het woord. Zo draait hij sinds maart 2020 de calamiteitendiensten in het weekend, komt hij je ‘s nachts te hulp schieten als de schrobmachine niet werkt of deelt hij iedereen wat lekkers uit vanuit zijn eigen snoepwinkel. Dit alles doet hij met een grijns op zijn gezicht en weet hij altijd iedereen met zijn enthousiasme te motiveren. Daarnaast weet hij écht van doorpakken en zit hij vol goede ideeën.

Het OK-team van Deventer Ziekenhuis van Gom Zorg met in het middelpunt Gom Uitblinker Hans van Rijssel

'Maar we doen het samen'

Maar dit alles wist Hans niet. En was zich van geen kwaad bewust toen zijn leidinggevende Esther op 23 juni een werkoverleg voor het gehele OK-team had ingelast. Een werkoverleg dat ineens werd verstoord door een feestcommissie die met bloemen en gebak binnen kwamen. Gevolgd door een filmpje van het team, waaruit bleek dat zij Hans hadden genomineerd!

Hans is een uitgesproken man die altijd wel zijn woordje klaar heeft, maar stond nu met zijn mond vol tanden. Hij had geen idee. Hij gaf later aan dat hij het pas besefte toen zijn naam in beeld kwam.

Nadat de confetti was neergedaald en Hans van de eerste schrik was bekomen, lichtte Simone van de Velde, business unit directeur Gom Zorg, toe wat het nou precies betekent om tot Gom Uitblinker te worden verkozen en overhandigde de bloemen en cadeau.

Hans zijn eerste reactie was ‘Ik doe het niet alleen, we doen het samen als team.’ Maar het team was unaniem; het draait dit keer om Hans en hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden!

3 medewerkers van Gom Zorg zitten lachend aan tafel
Hans van Rijssel, OK-schoonmaakmedewerker Gom Zorg, krijgt een cheque overhandigd van Simone van de Velde, business unit directeur Gom Zorg
Hans van Rijssel, OK-schoonmaakmedewerker Gom Zorg, bekijkt de cheque welke is overhandigd door Simone van de Velde, business unit directeur Gom Zorg, collega's kijken op de achtergrond mee.
2 medewerkers van Gom Zorg kijken elkaar lachend aan.
Een medewerker van het Deventer Ziekenhuis overhandigd een medewerker van Gom Zorg een cadeautje
Medewerker Gom Zorg, Hans van Rijssel kijkt een collega lachend aan.
3 lachende medewerkers van Gom Zorg zitten naast elkaar
op de voorgrond een bos bloemen met daarachter 2 medewerkers van Gom Zorg die een gebakje eten