Gom doneert aan Stichting Lezen & Schrijven

Sinds een aantal jaar schenkt Gom het geld wat zij niet uitgeven aan relatiegeschenken aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Lezen & Schrijven voor de aanpak van laaggeletterdheid. De samenwerking met deze stichting stamt al sinds 2014 met het opleiden van taalvrijwilligers.

Afgelopen vrijdag heeft Gom-directeur Albert van der Meulen een cheque overhandigd aan Geke van Velze, directeur-bestuurder van Stichting Lezen & Schrijven. Het personeel van Gom koos onlangs deze organisatie als goed doel voor de donatie; laaggeletterdheid is een serieus maatschappelijk probleem in Nederland. 1 op de 6 mensen in Nederland is laaggeletterd.Zij hebben veel moeite met lezen, schrijven en/of rekenen dat ze zich onvoldoende kunnen redden in de samenleving. Van de laaggeletterde mensen met een baan werkt een van de grootste groepen in de schoonmaak. In hun werk vermijden deze medewerkers situaties waarin ze moeten en lezen en schrijven en verbergen ze vaak hun problemen.

 

Albert van der Meulen, directeur Gom en Geke van Velze, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven

Albert van der Meulen, directeur Gom en Geke van Velze, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven

“We vinden het als bedrijf belangrijk dat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Daar hoort kunnen leren en kunnen werken bij. Dat kan alleen als iedereen kan lezen en schrijven. Gom zet zich voortdurend in om medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven hun  taalachterstand te laten inhalen. Met Stichting Lezen & Schrijven blijven we daarom samenwerken om laaggeletterdheid verder te verminderen en te voorkomen.” aldus Albert van der Meulen, algemeen directeur van Gom.Geke van Velze, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven: “Mooi om te zien dat een grote werkgever als Gom met een breed scala mensen, culturen en generaties zo betrokken is bij het thema laaggeletterdheid. Binnen de schoonmaakbranche werken veel laaggeletterden, zo weten wij uit onderzoek. Vaak leven zij met angst en schaamte om aan anderen te vertellen dat ze moeite hebben met lezen en schrijven. Belangrijk dat werkgevers in de schoonmaakbranche samen optrekken en investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers. Deze cheque geeft Stichting Lezen & Schrijven de ruimte om zich te blijven vernieuwen in het bereiken van laaggeletterden. Partners in het bedrijfsleven, zoals Gom, zijn daarbij belangrijk.”