Facilicom Solutions en BMW Group

 

Een bijzondere start van nieuw IFM contract. Zo mogen we het begin van de samenwerking tussen BMW Group Nederland en Facilicom Solutions best noemen. Na een aanbesteding werd in februari het contract gegund voor het leveren van een integraal pakket aan facilitaire diensten voor de twee hoofdkantoren in Nederland van de BMW Group in Rijswijk.

Vervolgens brak de coronacrisis uit. “We zijn direct in het diepe gesprongen en hebben alle zeilen bijgezet en zijn in nauw overleg met BMW gaan kijken wat deze crisis betekent voor de facilitaire dienstverlening binnen BMW Group Nederland” aldus Janneke Olie, Senior Facility Coördinator bij Facilicom Solutions. “Bij aanvang van de crisis waren de panden van BMW Group Nederland zo goed als leeg, omdat de meesten mensen vanuit huis aan het werk waren. Daarom zijn we begonnen met een beperkte vorm van onze dienstverlening. En tegelijkertijd zijn we gaan kijken hoe we een veilige werkomgeving kunnen creëren om geleidelijke terugkeer, conform de RIVM richtlijnen, naar de werkvloer mogelijk te maken. We moesten dus direct nieuwe creatieve oplossingen bedenken om het pand zo goed mogelijk coronaproof te maken. Omdat we zo snel moesten schakelen en omdenken met elkaar, voelt de samenwerking al gauw heel vertrouwd”.

Sinds juni neemt het aantal werknemers dat op kantoor werkt weer toe. Naast schoonmaak, catering, receptie en onderhoud is er ook een handyman aanwezig die binnen de panden hand en spandiensten kan verrichten. En er is een Portal geïntroduceerd binnen de intranetomgeving van BMW waar men terecht kan met vragen en opmerkingen. De dames van de catering zullen in de opstartfase naast het verzorgen van de catering ook helpen met extra schoonmaaktaken van vitale punten gedurende de dag. Het nieuwe bezoekersregistratiesysteem wordt tijdelijk ingezet om medewerkers te registreren. Hiermee borgen we dat er altijd bekend is wie er wanneer aanwezig is in het pand en dat er nooit te veel zijn, om zo 1,5 meter te kunnen garanderen. Zo werken we samen aan veilige terugkeer naar de werkvloer.