Extra veiligheidsambassadeurs bij Gom

Veiligheid krijgt bij Gom (terecht) veel aandacht. Met onze collega's zorgen we voor een veilige, gezonde en prettige werkomgeving. Zo passen we de ‘Gom 10 X Bewust Veilig’-regels toe en handelen we naar onze eigen veiligheidsbelofte. Op deze manier creëren we fysieke én mentale veiligheid op de werkvloer. Maar we doen meer. 

Zo volgde een aantal van onze collega's dit jaar De Basis Veiligheidskundige opleiding (BVK) via onze externe opleidingspartner Kader. Deze opleiding legt een goede basis om als Veiligheidskundige aan de slag te gaan. De opleiding is geschikt voor iedere collega die intrinsiek gemotiveerd is om te werken aan een veilige leef- en werkomgeving. Tijdens de 6-daagse opleiding, die maatwerk is voor Gom, worden de deelnemers bijgespijkerd op wetgeving, herkennen van gevaren en het toepassen van preventieve maatregelen. Daarnaast is er een module gericht op hoe men dat aanpakt en hoe dat het beste met de betrokkenen besproken kan worden. 

Alle geslaagde deelnemers treden toe tot de ‘safety community’ van Gom waarin zij samen met de preventie ambassadeurs het team veiligheid hoog in het bewustzijn houden bij alle collega's én klanten. 

 

Nieuwe preventie ambassadeurs

Dit jaar zijn onze collega's Amanad Nasirkhan, Sven Kaynak, Robert van der Gouw, Jaqcueline Feenstra, Lars de Maar, Harrie Wijenberg en Jennifer Farinaux geslaagd voor hun BVK-diploma. We verwelkomen deze collega's dan ook binnen het team ‘preventie ambassadeurs’ en dat is reden voor een klein feestje! Afgelopen 29 januari vond de feestelijke diploma-uitreiking plaats. Onder het genot van een lekker stukje taart en goede koffie hebben collega's Fred van Dijk (manager KAM & mede-initiator BVK) en Ben van der Veer (Districtmanager Key Accounts & mede-initiator BVK) nogmaals aangegeven trots te zijn op deelnemers en vol vertrouwen de toekomst in te gaan naar een nóg veiliger Gom. Nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal!

Veiligheidsambassadeurs Gom

Van links naar rechts: Ben van der Veer (Districtmanager Key Accounts), Amanad Nasirkhan (Objectleider EPO), Bart Leferink (Kader Opleidingen), Jennifer Farineaux (Rayonleider Gom Logistiek), Katrien van Weerden (Projectmanager EPO), Robert van der Gouw (Rayonleider Gom Logistiek), Marko van de Raay (Klantmanager), Harry Weijenberg (Rayonleider Limburg), Fred van Dijk (manager KAM), Jacqueline Feenstra (Rayonleider Noord Holland), Sven Kaynak (Objectleider Schiphol), Ad van Opstal (Klantmanager) & Eunice Mosterman (Klantmanager).