Essent kiest opnieuw voor Facilicom Solutions als facilitair dienstverlener

Facilicom Solutions verzorgt ook na 1 juli de facilitaire dienstverlening voor energieleverancier Essent. De afgelopen 5 jaar werden de facilitaire diensten in de panden van Essent al verzorgd door Facilicom maar de samenwerking tussen beide partijen is met ingang van 1 juli met 5 jaar verlengd en zal verder worden geïntensiveerd tot een business partnership waarbij traditionele rollen van opdrachtgever-opdrachtnemer verdwijnen.

Sinds 2016 treedt Facilicom op als de managing agent van de facilitaire dienstverlening. Daardoor verzorgde Facilicom de dagelijkse coördinatie en de aansturing van de facilitaire dienstverleners van Essent op de locaties Den Bosch, Zwolle en Amsterdam. ‘Met ingang van 1 juli worden we de IFM-leverancier van Essent. Dat wil zeggen dat we alle facilitaire diensten van management tot uitvoering gaan verzorgen om op die wijze bij te dragen aan de ambities van Essent. Facilicom is feitelijk de enige partij in Nederland die deze vorm van dienstverlening ook op deze wijze kan verzorgen omdat wij alle primaire facilitaire taken in eigen huis hebben, zoals schoonmaak, beveiliging, catering, technisch onderhoud en facility management, Dat maakt Facilicom dan ook uniek in de facilitaire markt,’ vertelt Willem-Jan Konings, operational manager Facilicom Solutions.    

‘Met deze nieuwe stap in outsourcing van facilitaire dienstverlening laat Facilicom zien dat het bij gaat dragen aan onze ambities om duurzaam anders samen te werken. Zo werken we met andere vormen van sturing zoals bijvoorbeeld OKR’s i.p.v. SLA’s en KPI’s. Met OKR verbinden we medewerkers en teams aan organisatiedoelen. Dat zorgt dan weer voor focus, alignment en acceleratie’ vertelt  Janine Kleverwal van Essent.

‘Uiteraard zijn wij zeer blij dat we de komende jaren intensief blijven (samen)werken met en bij Essent. Samen hebben wij in de afgelopen 5 jaar namelijk hard gewerkt aan het neerzetten van een hoogwaardig serviceniveau. Voor ons een mooie uitgangpositie om dit voor de komende 5 jaar verder uit te bouwen’ besluit Willem-Jan.