Eerst zaaien, dan oogsten: een mooi resultaat tussen Reakt en Gom ZorgSupport

Zorg

Eind 2016 hebben Gom ZorgSupport en Parnassia Groep een contract afgesloten, waarin het initiatief is opgenomen dat Gom ZorgSupport samen met Reakt (onderdeel van Parnassia) zich inspant om cliënten van Reakt te enthousiasmeren en op te leiden in het schoonmaakvak. Wanneer cliënten kunnen doorgroeien naar een betaalde baan, kijkt Gom ZorgSupport of er plaats is binnen een van de werkmaatschappijen binnen Gom.

Een mooi voorbeeld hiervan is Manolo. In augustus 2017 kwam Manolo binnen bij Reakt Zoetermeer. Hij startte bij de Fietsenwerkplaats én het schoonmaakproject. De voormalig elektricien had al werkervaring in de schoonmaak en wilde daar graag in verder doorgroeien.
 
Vanaf het begin is Manolo enthousiast begonnen met zijn dagbesteding en dat ging hem goed af. Zo goed, dat hij de mogelijkheid kreeg om ook extern bij bedrijven schoon te gaan maken.  Het traject is rustig opgebouwd en uitgebreid met tussentijdse evaluatiegesprekken met onze rayonleidster Sandra Groenendal. Na verloop van tijd kwam er een werkervaringsplek beschikbaar in het pand van de Parnassia Groep en is Manolo daar aan de slag gegaan. Van beide kanten is dit goed bevallen en de werkervaringsplaats is dan ook omgezet naar een betaalde baan bij Gom.

Meer weten over Gom Zorg?