DMOP: Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Heeft u de ambitie om te verduurzamen, maar ziet u tegelijkertijd ook op tegen de investeringen en het uitzoekwerk dat u hiervoor moet doen? Wij kunnen u helpen met het opstellen van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMOP) waarin we verduurzaming en natuurlijke onderhoudsmomenten combineren. Door verduurzaming en (planmatig) onderhoud van het gebouw samen te voegen in een meerjarenplan reduceren we de meerkosten tot wel 50%.

Dit doen we onder andere door erkende maatregelen met een korte terugverdientijd te combineren met kleine ingrepen die op korte termijn moeten plaatsvinden. Maatregelen die een hogere investering vragen combineren we met natuurlijke onderhoudsmomenten en we berekenen het ideale moment van vervanging en investering. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om moderne verlichting, nieuwe beglazing, luchtbehandelingskasten en het vervangen van de comfortinstallatie. We geven inzicht in het terugverdienen van de investeringen en de verlaging van uw ‘total cost of ownership’. Ook maken we subsidiemogelijkheden voor duurzaamheidsmaatregelen inzichtelijk en verwerken deze desgewenst in het DMOP.

Samengevat: Onze onderhoudsinspecteurs en adviseurs stellen een plan op met de staat van onderhoud en de bijhorende kosten voor uw gebouw voor de komende jaren. Onze energieadviseur stelt een duurzaam maatwerkrapport op inclusief kosten, baten en CO2 reductie. Vervolgens combineren wij beide tot een duurzaam MJOP en afhankelijk van uw CO2-reductieambitie bieden wij een DMOP Brons, Zilver, Goud of Platina aan. Hierover vindt u meer informatie in de flyer.

Benieuwd geworden?

Neem gerust contact op met ons op. Dit kan met één van onze experts Joost Ploos van Amstel (tel. 06-53107066) of Sandra van Oers (tel. 06-30661783).

Of lees de bijgevoegde 'Leaflet-DMOP'.