Bote Scholtens transfereert van TwynstraGudde naar Facilicom Solutions

Een opvallende beweging in de FM-branche: na bijna 10 jaar verruilt Bote Scholtens adviesbureau TwynstraGudde voor Facilicom Solutions. In zijn nieuwe rol als Manager New Business wordt hij er verantwoordelijk voor marketing, sales en thought leadership.

10 leerzame jaren bij TG

In 2011 trad Bote Scholtens toe tot TwynstraGudde bij het traineeship Adviestalent (nu Ochtendmensen). Als jong talent stroomde hij door naar de adviespraktijk Huisvesting, Vastgoed en Facility Management. In die jaren heeft hij facilitair managers en directeuren geholpen bij strategieontwikkeling, conceptontwikkeling, regie- en demand management.

Terugkijkend op de bijna 10 jaar TG vat Bote deze tijd samen als een steile leercurve: “TwynstraGudde is het bureau waar je mag experimenteren, waar je kunt vallen en wordt gesteund bij het opstaan. Het voelde altijd als een heel warm bad”. Partner van de adviespraktijk Corinna van Diepen-Knegjens kijkt met trots terug op de ontwikkeling die Bote heeft doorgemaakt als professional en de plezierige samenwerking. Corinna van Diepen: “Bote heeft een enorme drive en drang naar vernieuwing waardoor hij veel voor elkaar krijgt”.

Facility & Workplace Marktonderzoek

In de afgelopen jaren was Bote als eindredacteur een van de drijvende krachten achter het Facility & Workplace marktonderzoek. Vorige week nog presenteerde hij samen met Froukje Terpstra de editie van 2021 tijdens het World Workplace Europe. Afgelopen jaar introduceerde hij bij TwynstraGudde het nieuwe Experience onderzoek: een nieuwe manier van gebruikersonderzoek met meer aandacht voor de emotionele beleving op de werkplek. TwynstraGudde doet de afgelopen twintig jaar in opdracht van FMN onderzoek naar de facilitaire branche. 

Tijden van groei voor Facilicom Solutions

Na bijna 10 jaar TG is het voor Bote tijd voor de volgende stap. Bij Facilicom ligt een grote uitdaging op hem te wachten. De adviespraktijk van Facilicom Solutions is in de afgelopen jaren hard gegroeid naar inmiddels ruim 70 managers en adviseurs. De business unit biedt inmiddels een breed scala aan advies- en managementdiensten. Directeur Ludwig Holzapfel: “Facilicom heeft facility management, vastgoedmanagement, huisvesting en energiemanagement  samen gebracht bij Facilicom Solutions. Daarmee leveren we een unieke kenniscombinatie op de Nederlandse facilitymarkt waarmee Facilicom Solutions elke dag weer het verschil maakt voor haar klanten.

Bote wordt verantwoordelijk voor onderwerpen waar hij naar eigen zeggen veel energie van krijgt: marketing, sales, acquisitie en ‘thought leadership’. Hij is daarmee een welkome aanvulling op het team van Facilicom Solutions. Bij de groeiambitie hoort immers een goed werkend commercieel apparaat. Ludwig Holzapfel: “aan Bote de taak om dit de komende tijd verder vorm te geven. Hij is de afgelopen jaren een herkenbaar gezicht in de markt geweest en ik ben blij dat hij dat vanaf nu bij ons gaat voortzetten!”.