ABB kiest Facilicom als integrale facilitaire dienstverlener

ABB Benelux heeft na een uitgebreid tendertraject Facilicom Solutions geselecteerd als haar partner voor het nieuwe IFM-contract voor zowel de hard- als softservices. Het nieuwe contract is gestart op 1 maart 2023 en heeft een looptijd van 5 jaar met optie op verlenging.

Facilicom wordt voor 14 locaties van ABB in de Benelux verantwoordelijk voor de integrale facilitaire dienstverlening: schoonmaak, beveiliging, receptie, catering, hard services, handyman, documentbeheer, afvalverwerking, terreinonderhoud en aanvullende diensten.  Deze diensten worden voor ruim 80%  verzorgd met eigen medewerkers. Voor het overige gedeelte worden vaste samenwerkingspartners ingezet.

De implementatie is net achter de rug en de samenwerking in deze fase laat zien dat er sprake is van een partnership.  Beide partijen zien de verdere samenwerking dan ook vol vertrouwen tegemoet.

ABB en Facilicom Solutions zien samenwerking vol vertrouwen tegemoet.

Vlnr Sander Boeije, directeur integrated services Facilicom, Charon de Graauw, facility manager ABB, Hans Kemps, Head of REFM ABB, Chris Kerk, senior operationeel manager Facilicom, Ties Verbruggen, Country Holding Officer Belgium and Netherlands ABB, Eveline Hoogvliet, klantmanager Facilicom en Jan Paul de Vries, Senior Salesmanager Facilicom

ABB REFM (Real Estate and Facility Management) heeft in Facilicom de partner gevonden die volledig aansluit op de pijlers van REFM: Green Real Estate, Workplace, IFM en HSSE.

Head of REFM, Hans Kemps: “De gepersonaliseerde aanpak met mensen uit de directe omgeving van de locatie én de focus op resultaat maken van Facilicom een veelbelovende partner. In Facilicom vonden we ook een duurzame partij: ze hebben zich tot doel gesteld om in 2025 CO2-neutraal te zijn.

ABB is een technologieleider op gebied van elektrificatie en automatisering en maakt een meer duurzame en grondstofzuinige toekomst mogelijk. ABB’s oplossingen verbinden engineering knowhow met software en optimaliseren hierdoor de manier waarop dingen worden geproduceerd, verplaatst, aangedreven en bediend. Voortbouwend op meer dan 130 jaar uitmuntendheid, zetten de 105.000 werknemers van ABB zich in om innovaties te stimuleren die de industriële transformatie versnellen.