Maak van je meerjarenonderhoudsplan een duurzaam MJOP

Verduurzamen is een must in elke sector. Ook voor jouw vastgoed kan duurzaamheid niet achterwege blijven. Ben je hier al mee bezig of wordt het nu echt tijd om hiermee te starten? Energiebesparende maatregelen uitvoeren gecombineerd met planmatig onderhoud, levert grote financiële voordelen op. Wij helpen je graag. Facilicom Solutions is specialist in het opstellen van deze duurzame meerjarenonderhoudsplannen (DMJOP’s).

De meeste meerjarenonderhoudsplannen zijn gericht op de uitvoering van het reguliere onderhoud aan je gebouw of de vervanging van installaties. In heel wat meerjarenonderhoudsplannen ontbreekt de focus op duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen zijn in veel gevallen onontkoombaar.

Gebouwen die veel elektriciteit (50.000 kWh of meer) of gas (25.000 m3 of meer) gebruiken, zijn verplicht om Erkende Maatregelen te nemen. Dit zijn maatregelen vanuit de overheid om op een makkelijke en praktische manier inzicht te krijgen in energiebesparende maatregelen en om CO2 te reduceren.

Boost je duurzaamheid met Facilicom Solutions

Deze Erkende Maatregelen (EM) zijn per sector opgesteld en kunnen worden toegepast als zelfstandige en natuurlijke maatregelen, waarvan de terugverdientijd minder dan 5 jaar is. Zelfstandige maatregelen worden ingepland als unieke maatregel en natuurlijke maatregelen worden gekoppeld aan planmatig onderhoud.

Facilicom Solutions integreert deze duurzame maatregelen in jouw MJOP. Hierdoor krijg je een inzicht in de verduurzamingsinvesteringen boven op de kosten van het onderhoud aan je gebouw.

Meerjarenonderhoudsplannen laten opstellen

Wil jij jouw vastgoed verduurzamen aan de hand van de eisen van de overheid? Of streef jij deze ambities voorbij? Wij schakelen mee.  Om het overzichtelijk te houden bieden wij onze DMJOP’s aan in vier niveaus:

  • Brons. De reguliere MJOP wordt opgesteld en aangevuld met de erkende maatregelen voor jouw sector of branche.
  • Zilver. Je gebouwen voldoen aan ‘Brons’, aangevuld met maatregelen om je kantoorgebouwen te verduurzamen naar energielabel C in 2023 en energielabel A in 2030.
  • Goud. We implementeren maatregelen in de MJOP om je gebouwen volledig CO2-neutraal te maken tegen een vastgesteld moment.
  • Platina. Je gebouwen voldoen aan ‘Goud’, aangevuld met maatregelen om uiterlijk 2050 volledig gasloos te zijn.

Aanpak voor duurzame MJOP’s

 

Facilicom Solutions bepaalt zo aan welke Erkende Maatregelen je wettelijk moet voldoen én welke maatregelen aanvullend genomen kunnen worden om een bepaald niveau van duurzaamheid te bereiken.

Heb je al een meerjarenonderhoudsplan laten opstellen, dan combineren we duurzaamheidsmaatregelen in het plan met het reguliere onderhoud. Heb je nog geen meerjarenonderhoudsplan ter beschikking? Dan stellen we het plan voor je op, afgestemd op jouw organisatie, ambitie en manier van werken.

We zijn specialisten in vastgoedonderhoud en geven je goed advies over de conditie van bouwdelen, gebouwgebonden installaties op basis van de NEN 2767 conditiemeting en de verduurzamingsopdracht. Het resultaat is een duurzaam MJOP (DMJOP) waarmee je aantoont dat je gebouw aan de Erkende Maatregelen Lijst voldoet.

Whitepaper over DMJOP’s

Benieuwd naar meer inzichten, tips & tricks om duurzaamheidsmaatregelen te integreren in jouw onderhoudsplannen?  In onze whitepaper vertellen we hoe je je vastgoed kan verduurzamen en hoe we een DMJOP opstellen. Bovendien kom je te weten hoe je slim en efficiënt aan je duurzaamheidsdoelen kan werken.

 

Meer weten? Onze vastgoedexperts staan voor je klaar

Conditiemetingen, (D)MJOP, onderhoud, beheer en/of advies? Vul het formulier in of bel ons om te overleggen hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Vastgoedmanagement

Bel ons: 088-2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel

IFM-Facility Management - vastgoedmanagement
Vastgoedmanagement Facility Management
Referentie

Capelle aan den IJssel

Facilicom Solutions heeft een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opgeleverd dat de gemeente inzicht geeft in de de staat van het vastgoedbezit in relatie tot de duurzaamheidsambitie.

...
Facilitair medewerkers energiemanagement die wet en regelgeving doorspreken
Vastgoedmanagement Facility Management
Referentie

KSS

Met de bundeling van data binnen één managementsysteem heeft Facilicom Solutions een dienstverlening ontwikkeld die nog niet bestond.

...
Componentenmethode
Vastgoedmanagement Facility Management
Artikel

Componentenmethode verplicht in het onderwijs

Met ingang van begin 2021 moeten onderwijsinstellingen de kosten voor groot onderhoud op een andere manier gaan verwerken in het meerjarenonderhoudsplan. Complexe materie - die de afdeling Onderhoudsadvisering van Facilicom Solutions inmiddels tot in de details beheerst.