Geschiedenis Facilicom Solutions

Facilicom Solutions is in 2016 ontstaan uit een fusie tussen Breijer, opgericht in 1945, en Facilicom Facility Solutions, opgericht in 1995.

1945 | Oprichting Breijer

Breijer is oorspronkelijk ontstaan uit Breijer Schildersbedrijf, opgericht in 1945. In de daaropvolgende jaren groeide Breijer Schildersbedrijf uit tot een 'allround' onderhoudsbedrijf met diverse werkmaatschappijen.

Door de jaren heen zijn onder meer het bouwbedrijf Schaap, het techniekbedrijf Van Heeswijk en de installatiebedrijven onder de naam Van der Velde aan Breijer toegevoegd. Tevens zijn nieuwe activiteiten gestart op het gebied van ventilatietechniek, brandveiligheid en legionellapreventie.
 

1986 | Overname Breijer

In 1986 zijn alle Breijer-bedrijven overgenomen door Facilicom Group te Schiedam met behoud van de naam Breijer.

1995 | Oprichting FFS

In 1995 komt er op de markt steeds meer vraag naar facilitair management en multiservices. In 1995 speelt Facilicom daarop in door Facilicom Facility Solutions (FFS) op te richten en gaat zelfs nog een stapje verder door ook maincontracting te gaan aanbieden.
 

2016 | Ontstaan Facilicom Solutions

Zowel Breijer als FFS groeien na hun oprichting ieder uit hun jasje en in 2016 bundelen Breijer en FFS dan ook de krachten. De fusieclub gaat verder als Facilicom Solutions, waarbij de merknaam Breijer wel behouden blijft. Door de bundeling van 'hard services' en 'soft services' kan een compleet integraal dienstenpakket worden aangeboden.

2021 en verder

Als divisie van Facilicom Group te Schiedam is Facilicom Solutions uitgegroeid tot een organisatie met ruim 1.000 medewerkers, die zich profileert als integraal facilitair dienstverlener op het gebied van zowel hard als soft services.

Het werkgebied strekt zich uit over heel Nederland en zelfs delen van België.