Integrated Facility Management

Het is een onmiskenbare trend: de opkomst van de facilitaire regieorganisatie. Niet langer meer de zorg en aandacht voor management en uitvoering op de werkvloer, maar vertrouwen op één facilitaire dienstverlener die alles voor je regelt. Die dienstverlener zijn wij, bij Facilicom Solutions. Integraal Facility Management (IFM) is één van onze kerndiensten. We zijn professioneel en ervaren. En met de primaire facilitaire taken in eigen huis - schoonmaak, beveiliging, receptie, catering en technisch onderhoud en FM - zijn we bij uitstek de partner die integratie in de praktijk kan waarmaken.

corporate beeld FS

De keus voor een regieorganisatie maak je niet van de ene op de andere dag. Een ‘hoge knip’ in de dienstverlening is ingrijpend voor elke organisatie. Het betekent - veelal - een keus voor andere leveranciers, een andere manier van werken, andere gezichten in huis. Daarom luisteren we bij Facilicom Solutions heel goed naar je wensen, je doelstellingen en je verder weg gelegen ambities. We adviseren bij de oriëntatie en begeleiden bij de opstart. We bundelen contract- en performancemanagement. En ook al geef je uitsluitend de dienstverlening op tactisch en operationeel niveau uit handen: ook strategisch delen we graag onze kennis met elke opdrachtgever.

5 redenen om te kiezen voor IFM van Facilicom Solutions

  • Je kiest voor je core business. 
  • Je wilt meer flexibiliteit. 
  • Je wilt sneller innovaties doorvoeren. 
  • Je wilt een efficiencyslag maken. 
  • Je haalt een specialist in hard én soft services in huis. 

Meer weten over Integraal Facility Management?       Neem contact met ons op   

Altijd eigen en vaste medewerkers

Integraal Facility Management (IFM) werkt alleen dán optimaal, als management en uitvoering ook echt één team zijn. Zoals bij Facilicom Solutions altijd het geval is. Als onderdeel van Facilicom Group hebben we voor de primaire taken eigen bedrijven: Gom voor schoonmaak, Trigion voor beveiliging, Breijer Beheer en Onderhoud en Food & I voor catering. Stuk voor stuk zelfstandige onderdelen, maar wel allemaal gekneed en getraind in de visie van Facilicom Solutions. 

Dat team is ook één doordat je elke dag dezelfde gezichten ziet. We stationeren een vast - dedicated - team op elke locatie, zodat onze dienstverlening naadloos overgaat in die van onze opdrachtgever.

Landelijk dekkend netwerk

Belangrijk voordeel van Facilicom Solutions is ook: we zitten door heel Nederland. Met een fijnmazig netwerk zijn we altijd in de buurt. Je medewerkers komen dus altijd uit de eigen regio. En lokale aanwezigheid betekent óók: op- en afschalen gaat een stuk eenvoudiger.

Wat doen we met je huidige medewerkers?

Heb je nu eigen management en eigen operationele medewerkers in dienst? En vraag je je af wat hun toekomst is bij outsourcen van de facilitaire organisatie? Ook daar heeft Facilicom Solutions een oplossing voor. Die medewerkers kunnen bij ons aan de slag, als zij dat willen. Zelfs op de bestaande locatie, maar dan binnen de nieuwe IFM-structuur. Zo houden zij hun baan. En houden wij belangrijke kennis van je organisatie vast.

Overzicht van een ruime ontvangsthal met modern meubeilair

PPS & DBFMO

Facilicom is gespecialiseerd in DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) en PPS (publiek-private) projecten. PPS is een samenwerkingsvorm tussen de overheid (opdrachtgever) en één of meer private ondernemingen (opdrachtnemer). 

Onze referenties

Foto van Zulema Heilbron

Wij bieden je de oplossing

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Zullen we samen zorgen voor succesvolle verbetering in je organisatie? De experts van Facilicom Solutions gaan graag met je in gesprek.

Neem contact met ons op

 

Nieuws, blogs en cases

Electric car co2 reduction
Energiemanagement Facility Management
Referentie

Niet Glasgow, maar wij bereiken de CO2 reductie

Wil jij ook meer doen met CO2 reductie maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je hierbij helpen met...

Gebouw dat energievriendelijk is
Facility Management Facility Management
Blog

Energielabels van A tot G

Het energielabel van je gebouw duidt aan hoe zuinig en milieuvriendelijk je te werk gaat. Haal je een G? Dan huis je in een energieverslindend gebouw. Een energielabel A duidt, niet verrassend, net op een heel energiebesparende huisvesting. Dat is goed nieuws, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar welk label heeft jouw utiliteitsgebouw? En hoef je dat zelfs te weten?

sustainability environement
Facility Management Facility Management
Blog

CSRD wat moet je ermee?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een uitbreiding van de bestaande Europese richtlijn rondom duurzaamheidsverslaglegging: de Non-Financial Reporting Directive (NFRD).