Informatieplicht energiebesparende maatregelen

Sinds juli 2019 geldt een informatieplicht voor bedrijven om de status van hun energiebesparende maatregelen aan te geven. Voldoen aan de wettelijke informatieplicht vraagt expertise die niet elke organisatie in huis heeft. Facilicom Energiemanagement is er om je over de eisen te adviseren en begeleidt bij het opstellen van het overzicht.

De overheid maakt haast met het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Locaties die jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas gebruiken moeten daarvoor de Erkende maatregelen implementeren. De informatieplicht is in het leven geroepen om gebouweigenaren bewuster te maken van de noodzaak. Ook hebben gemeenten en omgevingsdiensten een instrument in handen om beter toezicht te houden.

Het resultaat van die energiescan is een helder rapport:

  • welke maatregelen staan nog op stapel
  • wat zijn de bijbehorende kosten en terugverdientijden

Het rapport is de basis voor het plan van aanpak, maar kan ook fungereren als nulmeting zodat je precies in kaart hebt wat je nog te doen staat. Is het plan uitgevoerd, dan voldoet je gebouw aan alle wettelijke verplichtingen.

Meer weten over deze informatieplicht?                    Neem contact met ons op   

Facilicom Energiemanagement adviseert over de informatieplicht

Met het schema heb je à la minute inzicht of je wel of geen informatieplicht hebt voor je locatie of locaties. Ja? Dan heb je aan Facilicom Energiemanagement een partner die je van A tot Z ontzorgt bij het voldoen eraan. Om de status van je energiebesparende maatregelen te inventariseren, doen we  een opname ter plekke. Daar komt een rapport uit met kant en klare adviezen. Ook komen we met aanbevelingen voor de uitvoering van de maatregelen die je moet nemen.

Inzicht in je status van Erkende maatregelen energiebesparing?

Verbruikt je gebouw meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. De overheid heeft daarvoor een lijst met maatregelen opgesteld om gebouweigenaren te helpen: de Erkende maatregelen. Voor 19 bedrijfstakken bestaat er zo’n Erkende Maatregelenlijst energiebesparing. Facilicom Energiemanagement laat je zien waar je staat en waar je naartoe moet.

Het gaat om maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Een voorbeeld van zo’n maatregel is de toepassing van een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Met een EBS kunnen gebouweigenaren de instellingen borgen van klimaatinstallaties voor koeling, ruimteverwarming en ventilatie.

Advies over Erkende maatregelen energiebesparing

Niet elk bedrijf of instelling heeft de kennis in huis om te bepalen welke maatregelen er precies moeten worden genomen. Of welke maatregelen al genomen zijn. Facilicom Energiemanagement begeleidt je bij het inventariseren en invoeren van Erkende maatregelen. Aan de hand van een Erkende Maatregelen Scan (EMS) krijg je inzicht wat er is gebeurd en wat er nog moet gebeuren. Per locatie doen we opnames van het gebouw en monitoren we het gebruik van gebouwgebonden installaties.

Facilicom Energiemanagement: erkend door de overheid

Van betrouwbare begeleiding kun je als gebouweigenaar op aan. Facilicom Energiemanagement is door de overheid geselecteerd als partner, om de uitvoering van de energiebesparing- en informatieplicht te versterken. En nóg meer zekerheid: we zijn in het bezit van het BRL-9500 en NTA8800 certificaat en onze EPA-U adviseurs zijn lid van de beroepsvereniging FedEc.

Meer weten over deze informatieplicht?                           NEEM CONTACT MET ONS OP