Grip op je verbruik met energiemonitoring

Verbruiksgegevens krijgen pas toegevoegde waarde als je ze analyseert. En je benut ze nog beter, als je ze gebruikt om verschillende scenario’s op te stellen en naast elkaar legt. Met ons Energie Management Systeem (EMS) FacilicomBespaar.nu kun je, onder meer, verschillende meetmomenten vergelijken om het effect van energiebesparende maatregelen te volgen.

Een voorbeeld ter illustratie. Je wilt weten wat het energieverbruik is in het weekend en specifiek op zondagen. Hoe verhouden die cijfers zich ten opzichte van werkdagen? Ook krijg je antwoord op andere vragen, zoals: hoe presteert mijn gebouw als je de verschillende seizoenen van het jaar met elkaar vergelijkt? Met onze energiemonitoring kun je diverse en diepgaande analyses maken. Je kunt de meetdata heel gedetailleerd bekijken met hulp van de uitgebreide functionaliteiten en inzoomen voor verdieping.

De slimste tool voor je energiemanagement: FacilicomBespaar.nu

Structureel je energielasten omlaag brengen? CO₂-uitstoot reduceren? Met de energiemonitor FacilicomBespaar.nu beschik je over krachtig instrument voor een effectiever energiemanagement. FacilicomBespaar.nu zet gas-, elektra- en warmte-data van al je locaties om in overzichtelijke, gemakkelijk te interpreteren grafieken. Dat geeft je inzicht hoe je kunt besparen. En je ziet wat het effect is van je maatregelen.

Facilicombespaar.nu

Ons energiemanagementsysteem onderscheidt zich door intuïtief gebruiksgemak. En biedt mogelijkheden voor diepgaande analyses, waarbij je advies kunt krijgen van een energie-expert. In de documentenbibliotheek, met zoekfunctie, kun je al je facturen en alle andere energie-gerelateerde documenten opslaan. Ideaal, onder meer voor EBS-rapportages. Ben je serieus geïnteresseerd in ons Energie Management Systeem (EMS) FacilicomBespaar.nu, dan geven we graag een demonstratie.

Wil je meer weten over ons energiemanagementsysteem?

Vul dan hieronder je gegevens in en download de brochure.

Facilicom Energiemonitor

Wil je graag een gesprek met onze energie-expert? Neem dan contact op en we plannen een afspraak in.

Zicht op energieverspilling

Het Energie Management Systeem FacilicomBespaar.nu is een krachtig instrument voor vermindering van je CO-uitstoot, kostenreductie en realisatie van je duurzaamheidsdoelstellingen. Goed inzicht krijgen in je verbruik, is de eerste stap voor verduurzaming. Hiervoor stellen we je verschillende analyses ter beschikking waarmee energieverspilling zichtbaar wordt. Denk aan: verbruiksanalyses, benchmarkanalyses op basis van normen, analysevergelijkingen binnen je vastgoedportefeuille, weekend- en feestdagenanalyse en graaddagenanalyses van verwarming en koeling.

Analytics-dataplatform

Facilicom Energiemanagement helpt je om je verbruiksgegevens maximaal te benutten. We hebben daarvoor ons analytics-dataplatform FacilicomBespaar.nu geheel herzien. FacilicomBespaar.nu registreert de verbruiksdata van elektriciteit, gas, warmte en water. Deze data worden vastgelegd door slimme meters uit te lezen of met hulp van een gebouwbeheersysteem (GBS). Als jouw gebouw nog niet beschikt over een slimme meter, begeleiden wij je om het vastgoed te ‘verslimmen’. Ook kunnen wij tussenbemetering uitlezen en integreren in de energiemonitor. Voor verbruiksanalyses combineren we deze data met andere relevante gegevens, zoals meetdata van het KNMI, stooklijnen, CV- en thermostaatmeetpunten.

Analyse op kwartierwaarde-niveau

Wij brengen alle data samen in één overzicht, analyseren ze en vatten onze bevindingen samen in rapportages. Onze energiemonitor FacilicomBespaar.nu geeft je daarmee inzicht in het verbruik van je gehele vastgoedportefeuille. Met behulp van deze applicatie analyseren wij tot op kwartierwaarde-niveau de energieprestatie van je gebouwen. Gedetailleerde invoer van meetwaardes per kwartier is belangrijk, omdat dit waardevolle analyses oplevert. Zodat we goed onderbouwd kunnen adviseren welke energiebesparende maatregelen nodig zijn. In aanvulling daarop kun je met het Energie Management Systeem de resultaten van de maatregelen monitoren, de financiële besparing aantoonbaar maken en toetsen aan je business case en je duurzame doelstellingen.

Met behulp van onze energiemonitor kunnen wij gericht je meetdata analyseren:

  • Verbruiksweergave van elektriciteit, gas en warmte
  • Verbruik- en factuurgegevens van energieleveranciers en netbeheerders
  • Meetdata vanuit GBS, zoals CV-water aanvoertemperatuur
  • EBS-rapportages per gebouw

Geïntegreerd EBS-systeem

Het Energieregistratie- en bewakingssysteem is een belangrijk onderdeel van onze energiemonitor. Ben je EBS-plichtig dan kun je met hulp van het geïntegreerde Energieregistratie- en bewakingssysteem voldoen aan je wettelijke verplichting.

Meer weten? Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd naar onze oplossingen voor energiemonitoring 
Vul dan ons formulier in, dan zullen we je snel bellen om de mogelijkheden met je te bespreken.

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Energiemanagement

Bel ons: 088 - 2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel