De energiemanager

Energie besparen: is het niet omdat het onderdeel is van je mvo-beleid, dan toch zeker omdat het forse besparingen kan opleveren. Toch is het in de praktijk niet altijd eenvoudig die ambitie te realiseren. Facilicom helpt: met je eigen energiemanager. Stap voor stap helpt de energiemanager je aan een gedegen plan en een effectieve uitvoering. Omdat de nadruk ligt op maatregelen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar, is zijn inzet direct aantoonbaar.

Ook al heb je het gebouwbeheer professioneel georganiseerd, het besparen van energie vraagt andere expertise. En: het is niet iets dat een gebouwbeheerder er ‘even’ bij doet. Het voordeel van een eigen energiemanager is dat je de zekerheid hebt dat één iemand hebt die er bovenop zit en kennis heeft van het complete scala aan mogelijkheden. En het voordeel van een energiemanager van Facilicom is dat je een specialist in huis haalt voor wie energie besparen zijn corebusiness is.

Neem contact met ons op   Meer weten over de energiemanager?

Binnen 5 jaar effect van maatregelen

Effectief het klimaat ontzien betekent niet meteen dat je maatregelen hoeft te nemen met een hele lange terugverdienhorizon. Integendeel. De energiemanager van Facilicom focust op de ‘erkende maatregelen energiebesparing’: de lijst met praktische bespaaringrepen die de overheid heeft geformuleerd voor 19 bedrijfstakken. Wat die lijst aantrekkelijk maakt is dat elk van de die maatregelen een terugverdientijd van 5 jaar of korter heeft.

Integratie met MJOP bespaart kosten

Bovendien is de uitvoering van veel maatregelen goed te integreren in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van je gebouw. Door gepland onderhoud gelijktijdig op te pakken, vallen de kosten vrijwel altijd lager uit.En financieel rendement is niet de enige reden om er een eigen energiemanager op na te houden. De finetuning van de installaties in je gebouw creëert ook meer comfort voor medewerkers, gasten, bezoekers, studenten of wie er maar over de vloer komen.

Bekijk hieronder hoe de energiemanager voor jou geld bespaart en het comfort verhoogt.

3 stappen weergegeven, wat, hoe en wie om duurzaamheidsdoelstelling te behalen. In tekening op achtergrond gebouw en windmolens
Afbeelding van Monica Gaastra

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Maak een afspraak met Facilicom Solutions Energiemanagement. 

Stuur een e-mail aan Monica Gaastra