Data driven improvement

Maak van data bruikbare managementinformatie voor je gebouw

Duurzamer opereren of de ruimte in je gebouw optimaal gebruiken? Minder geld kwijt aan gebouwonderhoud of facilitaire ondersteuning? Of de medewerkerstevredenheid verhogen? Het antwoord op die vragen kan weleens in een beter gebruik van data zitten. Smart Data, een zelfstandig onderdeel van Facilicom Solutions, professionaliseert de inzet van je data. Van de veelheid aan gegevens die gebouw en installaties genereren maken wij waardevolle managementinformatie.

Niet toevallig is Facilicom Solutions ver in het gebruik van smart data. We hebben al decennia ervaring in facilitaire dienstverlening en vastgoedbeheer. Met een eigen platform zijn we in staat om grote datasets te analyseren en te visualiseren. Met Smart Data verzamelen en structureren we data en processen. Jouw data en onze kennis leveren waardevolle businesscases op.

Bijvoorbeeld op het gebied van:

  • duurzaamheid
  • een betere bezetting van de beschikbare ruimte en optimalisatie van je gebouw
  • werkgeluk, medewerkerstevredenheid of gastvrijheidsbeleving
  • lagere kosten van gebouwonderhoud, energie of facilitaire dienstverlening
  • inzicht en overzicht door datagedreven facilitaire dienstverlening

De aanpak van Smart Data

De dataspecialisten van Smart Data zijn je in vier stadia van dienst.

 

icoontje met beeldschermpje en vergrootglas

Diagnose

Stap 1 is de diagnose: inventariseren van alle beschikbare gegevens om je data- en systeeminrichting te verbeteren. Het resultaat is een overzicht van mogelijke businesscases en opties om je bedrijfsvoering te optimaliseren. Onderdeel van onze aanpak is het stimuleren van de verantwoordelijke medewerkers in je organisatie om zelf met data aan de slag te gaan.

Icoontje van een wolkje met daaronder datalijntjes

Data analytics

Consultants van Smart Data analyseren en visualiseren (big) datasets die zijn samengebracht in één omgeving. Deze analyses dragen bij aan het actualiseren van businesscases en het signaleren van verbetervoorstellen.

Icoontje met daarop een torso van een man met daarachter een klok

Consultancy en implementatie

Ervaren consultants en projectmanagers helpen je bij het formuleren van businesscases. Komt het tot uitvoering van een of meer cases? Dan kun je rekenen op uitgebreide begeleiding bij de implementatie. Met als kernwoord ‘ontzorgen’.

Beeldscherm met daarin staaf- en taartdiagram

Evidence based services

Met de gegenereerde data kun je vervolgens je eigen output creëren. Daarvoor maak je gebruik van een klantspecifiek dashboard dat datasets omzet in bruikbare managementinformatie.

Maak gebouwen en facilitaire dienstverlening smarter

Door data te ontsluiten, te bundelen en te analyseren worden gebouwen en de facilitaire dienstverlening ‘smarter’. Het is aan Smart Data van Facilicom Solutions om je in het gehele proces daarnaartoe te adviseren en te begeleiden. Onze jarenlange kennis en ervaring in facility management en gebouwbeheer delen we graag met je.