Beluister onze podcast over IFM bij Essent

1 min

Integrated Facility Management bij Essent: van theorie naar praktijk.

Jan Klein Goldewijk en Janine Kleverwal van Essent gaan in gesprek met collega Zulema Heilbron over het IFM aanbestedingsproces. Onder begeleiding van Hans Topée praten ze over welke waarde een integraal model biedt, hoe beide partijen dat het best aanpakken en hoe moeilijk het in praktijk is om echt over te gaan naar een business partnership.
Beluister hier de podcast.

De theorie achter IFM

Faciliteiten tot op hoog niveau uitbesteden, kan op verschillende manieren. Maar waarom kiest een onderneming nu net voor een integraal model? In veel gevallen is dit een strategische overweging. Zo ook bij Essent. Zij waren op zoek naar een model dat hen het meeste waarde biedt in het bereiken van de strategie en doelen.

De volgende stap is op zoek gaan naar de juiste partner, waarbij het aanbestedingsproces cruciaal is. Ga je eerst op de koffie om elkaar te leren kennen of haal je meteen de Excelsheet boven? Beide zijn belangrijke onderdelen van het proces, maar toch kan de volgorde tot een ander resultaat leiden.

Partnership en vertrouwen in praktijk

Integrated Facility Management impliceert een business partnership waarbij traditionele rollen van opdrachtgever en opdrachtnemer verdwijnen. Of zo schrijft de theorie het althans voor. Toch blijkt dit in praktijk niet altijd even vanzelfsprekend. Hoe komt dat? 

Beluister de podcast en kom te weten hoe we het bij Essent aanpakken.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij een uitbestedingsvraagstuk?   Neem contact met ons op