Persoonlijke verhalen

Waar je blij van wordt is voor iedereen anders. Maar een eigen plek waar je past, gezien wordt en de kans krijgt te groeien; dat zijn thema’s die telkens weer opduiken. Succes blijkt daarbij opvallend vaak het resultaat van hoe je met tegenslagen om gaat. Dat levert verhalen over werkgeluk op die het vertellen meer dan waard zijn.

Werkgeluk begint bij trots zijn op jezelf en het werk dat je doet

Zeg je werkgeluk, dan zeg je Brigitte Silvis (50). Als ambassadeur Werkgeluk, Trainer/Coach Hospitality en Coördinator Opleidingen, wakkert zij binnen Gom dagelijks het werkgeluk van haar collega’s aan. En daarmee indirect ook het werkgeluk van klanten. “Werkgeluk begint bij trots zijn op jezelf en het werk dat je doet”, verduidelijkt Brigitte het concept, “want Happy people make happy people.” >> Lees meer

“Je komt nog eens ergens en ontmoet altijd nieuwe mensen”

Werkgeluk - Persoonlijke verhalen - Facilicom Group

Al 32 jaar is Andreas Leenders (62) glazenwasser bij Gom in Limburg en hij doet niks liever dan dat. “Heerlijk vrij en lekker buiten zijn, wat wil een mens nog meer?”, zegt Andreas met een onvervalst Limburgs accent. Momenteel is Andreas herstellende van een knieoperatie, maar hij kan niet wachten tot hij weer aan het werk gaat. Al is het een stuk minder uitdagend dan vroeger. >> Lees meer

“Bijdragen aan het geluk van een ander, dat is mijn drijfveer”

Voor Lale Mageramova (30 jaar) staat werkgeluk gelijk aan locatiegeluk. Ze werkt inmiddels drie jaar op de UWV-locatie aan de Delflandlaan in Amsterdam en twee jaar als beveiliger bij Trigion. “Ik heb ook op andere locaties gewerkt”, vertelt Lale, “maar Delflandlaan is echt mijn stekkie. Hier voel ik mij thuis.” >> Lees meer

“Ga ervoor, kies wat je leuk vindt”

Zelfvertrouwen, dat is wat Cor Norder (44) zijn kinderen vooral wil meegeven. “Kies wat je leuk vindt en ga ervoor. Ik zeg het vaak tegen ze, misschien wel te vaak”, lacht Cor, al is dat volgens hem bijna niet mogelijk. “Had iemand het vroeger maar eens tegen mij gezegd, dan had ik heel andere keuzes gemaakt.” >>Lees meer

"De band die je opbouwt met horeca-eigenaren is veel waard"

Als Gerard Hollink (60) in de buurt is, dan weet je dat er bier aan te pas komt. Let wel: het zijn de tapinstallaties van cafe’s, restaurants en andere horecabedrijven in en rond Enschede die op zijn aandacht kunnen rekenen. Al sinds Tapwacht werd opgericht is hij erbij. Zesendertig jaar later is daar die lastige vraag: afbouwen, hoe doe je dat? >> Lees meer

"Onafhankelijk dankzij m’n baan"

Je moet sterk zijn in het leven. Dat is een afspraak die Ariana Karta (32) met zichzelf gemaakt heeft. Vijf dagen werken in de catering combineert ze met de zorg voor haar dochtertje. “Als we samen genoeg hebben is het goed.” >> Lees meer

"Hier ben ik volwassen geworden"

Voor Joey Griffin (27) is het snel gegaan. Wat begon met een bijbaan als schoonmaker bleek aanleiding voor een verrassende carrièrestap. Ook nu, als rayonleider bij Gom Hospitality, is hij niet uit-ontwikkeld. “Ik zoek graag de weerstand op om bij te leren.” >>Lees meer