Webinar: Samen voor de zorg van morgen

Zorginstellingen kampen al geruime tijd met een tekort aan gekwalificeerd personeel. En toch wil je geen concessies doen aan de kwaliteit van de zorg. Veel taken kosten zorgmedewerkers onevenredig veel tijd. Terwijl die taken ook kunnen worden uitgevoerd door medewerkers die wel affiniteit met de sector hebben, maar niet dezelfde zorgdiploma’s vereisen. Zoals onze schoonmaakmedewerkers. Dat is Samen, een initiatief van Gom Zorg om de werkdruk in de zorg te verlichten. In dit webinar bespreken we samen met specialisten van Gom Zorg en ervaringsdeskundige Hans Bronsema hoe we samen kunnen werken aan de zorg van morgen.

Ook de toenemende vergrijzing in Nederland legt druk op de zorgsector. Zorgpersoneel is veel tijd kwijt aan niet zorg-gerelateerde taken. Daardoor is er vaak minder zorg en aandacht voor bewoners en cliënten. Zeker bij mensen met dementie is die persoonlijke aandacht zo belangrijk. In gesprek met Hugo Borst bespreken we de ervaringen en wat er nodig is om de zorg te ontzorgen.

hugo borst, man met baart

Hugo Borst is schrijver, radio- en televisie-persoonlijkheid en voetbal-criticus. Hij schreef o.a. colums over de impact van dementie en zet zich in voor betere ouderenzorg.

Hans Bronsema man met bril

Hans Bronsema is interim-manager facilitaire dienst en ervaringsdeskundige van Samen van Gom Zorg.

Portretfoto van Geoffrey Nouws, branchemanager Gom

Geoffrey Nouws is branchemanager innovatie en initiatiefnemer van Samen van Gom Zorg.

Luc Trommelen

Luc Trommelen is operationeel manager bij Gom Zorg en host van dit webinar.

Meld je nu aan!