Het Kenniscentrum Infectiepreventie van Gom Zorg

Het voorkomen van infecties is een belangrijke taak van de schoonmaak in de zorg. Kennis van zaken draagt bij aan effectieve hygiëne in instellingen. Het Kenniscentrum Infectiepreventie biedt je actuele expertise over de preventie van corona en andere infecties. Deze kennis delen wij graag met je. Zo zijn wij de gesprekspartner voor professionals in de facilitaire diensten van verpleeg- en verzorghuizen, ggz- en revalidatie-instellingen en ziekenhuizen

Meer kennis door samenwerkingspartners

Het Kenniscentrum Infectiepreventie is een initiatief van Gom Zorg. De betrokkenheid van Tensen en Nolte, een onafhankelijke en gerenommeerde instantie op het gebied van infectiepreventie, waarborgt de betrouwbaarheid van de informatie op deze site. De twee samenwerkingspartners delen actief hun kennis bij het opleiden en bijscholen van schoonmaakmedewerkers. In samenwerking met het Kenniscentrum Infectiepreventie heeft Gom Zorg hygiënemetingen met de ATP-methodiek in haar processen geïntegreerd.

Case: Samenwerking met Radiotherapiegroep in Deventer

De voorkant van het gebouw van RadiotherapieGroep Deventer

Het schoonmaken van een zorginstelling is een vak apart. Bij Gom Zorg weten ze hier alles van en is er een goede samenwerking met infectiepreventie. Goed voorbeeld is de samenwerking met Radiotherapiegroep in Deventer, waar al sinds 2018 met probiotica een bijdrage wordt geleverd aan infectiepreventie.

Meer informatie

medewerkers van Gom Zorg oefenen met het op de juiste manier aantrekken van beschermende kleding, schort, mondkapje en haarnet

Advies en consultancy

Als initiatiefnemer van het KIP is Gom Zorg de betrouwbare adviseur en consultant die ondersteunt met bijvoorbeeld de Infectiepreventie Scan, het aanpassen van protocollen en schrijven van huisregels, het geven van trainingen en leveren van persoonlijke beschermingsmiddelen.

medewerkers van Gom Zorg zitten te luisteren naar docent infectiepreventie

Scholing en protocollen

Om de specialistische kennis en de nodige aandacht  in de praktijk te brengen, faciliteert het Kenniscentrum de workshop ‘infectiepreventie voor de zorg’. Ook krijgen medewerkers aanvullende trainingen zoals basishygiëne, handhygiëne en isolatieprotocollen.

Lees ook meer informatie over visie en samenstelling van het Kenniscentrum Infectiepreventie.

een medewerkerster van Gom Zorg in een lichtblauw bloesje kijkt je lachend aan

Meer weten?

Ondersteuning nodig bij infectiepreventie? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op