Webinar: Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet

Werken met de kankerverwekkende stof chroom-6 kan grote gezondheidsrisico’s opleveren, zowel acuut als chronisch. Het saneren en verwijderen van deze stof zou hoge prioriteit moeten hebben binnen bedrijven. In 2019 hebben Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail het Beheersregime chroom-6 opgesteld voor het werken met chroom-6, welke ook is gepubliceerd op de website van de rijksoverheid. Een goede zaak, maar niet zaligmakend. De praktijk leert dat dit beheersregime niet in alle situaties toepasbaar is. 

Op dinsdag 30 maart vond het webinar het webinar ‘Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet’ van Gom Specialistische Reiniging plaats.  Speciaal voor alle professionals die zich bezighouden met kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsvraagstukken.

Welke inzichten krijg je tijdens dit webinar?

We nemen je mee in het gehele proces: van het signaleren van een chroom-6 vervuiling, tot het voorkomen van restrisico’s na afloop van reiniging. Er zijn gedurende alle fases van het proces, risico’s voor alle betrokkenen. Zowel voor de opdrachtgever als voor de uitvoerende partij. We behandelen al deze risico’s en verantwoordelijkheden, afgewisseld met interessante praktijkvoorbeelden.
Tijdens het webinar schuiven drie sprekers aan:

  • Paul Hakker, adviseur CMR-reiniging bij Gom Specialistische Reiniging.
  • René van den Buijs, gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige, arbeidshygiënist en eigenaar van Future-Proof Safety & Health Consultancy, een specialistisch adviesbureau op het realiseren van optimale arbeidsomstandigheden.
  • En Ruud van Duuren, asbest en chroom-6 professional bij Van Santen Advies.

Zij houden het beheersregime kritisch tegen het licht en gaan met elkaar én de kijkers in gesprek over de gewenste aanpak bij chroom-6 vervuiling.

Webinar terugkijken

Was je niet in de gelegenheid om het webinar live mee te kijken? Geen probleem. Wij hebben het webinar hier voor je klaar staan. Vul onderstaand formulier in en ontvang een bevestigingsmail met een terugkijklink van het webinar.

Specialist in CMR-reiniging
Gom Specialistische Reiniging heeft veel ervaring in het reinigen, verwijderen en saneren van omgevingen waar met CMR-stoffen wordt gewerkt. Meer weten?

Lees meer