Werken bij Gom: ontdek hoe divers schoonmaken kan zijn

Bij Gom zeggen we wel dat we 1001 werkplekken hebben. Maar eerlijk gezegd zijn het er zelfs nog veel meer. Als je komt werken bij Gom, dan heb je keuze uit ruim 8.000 werkplekken. 

Die 1001 staat symbool voor de enorme diversiteit in het werk van onze mensen. De één werkt in de ‘operatie’, de andere op kantoor. Er zijn medewerkers in de zorgsector en medewerkers met het onderwijs als opdrachtgever. We hebben collega’s die binnen werken of in de gezonde buitenlucht. Mensen die hun werk zelfstandig doen of onderdeel uitmaken van een team … 

Er is echter één ding dat al die verschillende medewerkers bindt: hun betrokkenheid bij Gom en hun passie voor hun vak.

Echte verhalen van echte mensen

In de serie ‘De werkplek van …’ laten we regelmatig een van onze mensen aan het woord. Hieronder vind je alle voorgaande edities. Ontdek wat werken bij Gom echt betekent en hoe divers de schoonmaaksector kan zijn. Ben je geïnteresseerd in een baan bij Gom? Bekijk dan zeker onze vacatures!

Medewerker Sander Henten staat met de Solar Max op het dak om zonnepanelen te reinigen; deze afbeelding staat in een kader met daarin in een lichtblauw vlak zijn naam en functie

Sander Henten

Sander Henten is een van de twee ‘Solar Max operators’ van Gom Specialistische Reiniging. Met zijn Solar Max ontdoet hij de zonnepanelen van vervuiling en verhoogt daarmee het rendement fors. 

Schoonmaakmedewerkster Beata Gorzelanczyk kijkt lachend in de camera

Beata Gorzelanczyk

Het lijkt nogal een stap, van socioloog in Polen naar schoonmaker in Nederland. Maar Beata Gorzelanczyk is blij met haar werk bij Gom Offices en is ondertussen een vertrouwd gezicht op de DHL-locaties in Eindhoven. ‘Ik krijg hier echt waardering voor mijn werk.’

De werkplek van Roxanne van Heijst - Gom Offices

Roxanne van Heijst

'Geen dag is hetzelfde in de logistiek. Als spin in het web houd je alle ballen hoog. En aangezien Ahold Delhaize een 24/7 business is, is er nooit een moment dat je je verveelt.' Roxanne geeft je een kijkje achter de schermen en vertelt over haar keuzes en ambitie.  

Bekijk de vlog van Roxanne

Voorvrouw Greet Huisman staat voor de roltrap in de Pathé bioscoop

Greet Huisman-Elfrink

Elke morgen om vijf uur gaat de wekker van Greet Huisman-Elfrink. Een uur later stapt ze binnen bij de Pathé-bioscoop in Arnhem. Daar is Greet de voordame van het Gom-team dat de zalen weer eruit laat zien alsof ze voor het eerst in gebruik worden genomen.

Frans de Pon, glazenwasser bij Gom Specialistische Reiniging, staat voor zijn werkbus

Frans de Pon

Als glazenwasser reist Frans de Pon samen met zijn collega het gehele zuiden af om bij zijn vaste klanten de ramen te wassen. 'Klanten waarderen een bekend gezicht en je kunt zo een vertrouwensband opbouwen. Erg belangrijk, je bent immers het visitekaartje van Gom'.

Petra van Deurzen

Petra van Deurzen behoort tot de vele horecamedewerkers die door corona ineens zonder werk kwamen te zitten. Maar in haar geval niet voor lang. Sinds een paar weken werkt Petra bij Gom Offices.

Johan, Luciano en Pascal

In deze 'Werkplek van...' maar liefst drie medewerkers van Gom Specialistische Reiniging staan op 3 december in de finale van de verkiezing van glazenwasser van het jaar: Johan Schmitz, Luciano Scheffer en Pascal de Ridder. 

Marjoleine van Hal

Dit is het verhaal van Marjoleine van Hal. Zij werkt in verband met het coronavirus tijdelijk in het IJsselland Ziekenhuis in plaats van haar vaste plek bij NHOW Hotel in Rotterdam

Taibi Vahya

Taibi Vahya gaat tot zijn groot verdriet met pensioen. Sinds 2011 werkt hij op locatie Museumplein van Hogeschool Rotterdam, geen dag met tegenzin. ‘Als je plezier hebt in je werk, kost het je ook geen moeite.’

Jeanette Jongewaard

Als voorvrouw bij Kleentec is Jeanette Jongewaard verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de corveedienst bij Hilton Food Holland in Zaandam. Een dynamische en drukke omgeving.

Ilona Voorbergen

Tijdens haar opleiding in de zorg heeft Ilona Voorbergen een vakantiebaantje: in de schoonmaak. En van een vakantiebaan is het inmiddels een leidinggevende functie geworden. ‘En ik wil graag nog verder hogerop!’ aldus Ilona Voorbergen.

Shea en Claudia

Als afgestudeerd pedagogisch medewerker kwamen ze in 2012 in het ‘CWZ’ in Nijmegen terecht als vakantiemedewerkers. Nu in 2019 zijn Shea en Claudia er nog steeds, maar dan als vaste kracht.

Barbara van der Kooij

In ‘De werkplek van…’ vertelt Barbara van der Kooij over haar bijna 25-jarig jubileum: ‘Het was nooit mijn bedoeling om zo lang te blijven, maar elke keer veranderde er wel iets, waardoor deze bijna 25 jaar niet als een kwart eeuw voelt.’

Astrid Velthuis

Astrid is sinds een jaar nieuw bij Gom Hospitality, maar nieuw bij Gom is ze allerminst. Met 27 jaar ervaring heeft ze vorig jaar de overstap gemaakt van de kantorenmarkt naar bungalowparken. In ‘De werkplek van...’ vertelt ze hoe leuk ze het direct vond.

Henk Pronk

Henk Pronk, allround handyman bij Gom Specialistische Reiniging en 45 jaar in dienst. ‘In 1974 ging het er iets anders aan toe dan nu’.

Michiel Kooijman

Als implementatiemanager heeft Michiel Kooijman genoeg afwisseling in het werk. Het ene moment praat je mee in de stuurgroep met de facilitair manager of directeur. Het andere moment zit ik tegenover een schoonmaker die komt solliciteren.

Jan de Jager

Jan de Jager van Kleentec zorgt onder andere voor de structuur en veiligheid bij opdrachtgever Hellema in Hallum. Maar ook het aansturen van medewerkers en gesprekken met de klant vallen in zijn takenpakket.

Asah Akebe

Twintig jaar terug kwam Asah als 17-jarige jongen vanuit Kameroen naar het onbekende Nederland. Na 2 jaar kwam hij terecht in de schoonmaak.

Maria Peekstok

De altijd lachende Maria Peekstok vertelt graag over haar werk op de spoedeisende hulp. Ze gaat redelijk nuchter om met alle ellende die zij als schoonmaakster van Gom Zorg voorbij ziet komen. ‘Als ik alles zou meenemen naar huis heb ik geen leven meer.’

Ervina Ramadani

Ervina Ramadani gaat bij MSD over het schoonmaken van de cleanrooms. De eisen zijn streng en de toleranties minimaal. Maar Ervina is het gewend. Na 5 zomervakanties als invalkracht werkt ze er nu 2 dagen in de week naast haar pabo-studie.

Carol Geijtenbeek

In ‘De werkplek van…’ vertelt Carol over haar ‘poets’, zoals zij de schoonmaak noemt. Niet langer namens Gom, maar nu via Directschoon, het eigen label dat Gom in 2017 heeft gelanceerd. Voor opdrachtgevers met kleinere kantoren en die flexibiliteit in de schoonmaak willen.

Wil jij ook werken bij Gom?

Ben je ook op zoek naar een leuke werkplek? Kijk dan op onze vacaturepagina en ontdek wat je kan verwachten als je komt werken bij Gom

Werken bij Gom