Invloed RIVM richtlijnen op schoonmaak op locatie

Omdat wij ons volledig conformeren aan de actuele RIVM richtlijnen betekent dit dat onze medewerkers thuis blijven bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of verhoging of wanneer een huisgenoot verkoudheidsklachten heeft met koorts.

Dit beleid is gebaseerd op de RIVM-richtlijn en iedere aanpassing vanuit de overheid op deze richtlijn wordt verwerkt in ons beleid.

Wij conformeren ons volledig aan de RIVM-richtlijnen.

Het RIVM zegt het volgende over ‘thuisblijven’:

  • Alle mensen in Nederland blijven thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of verhoging (<38 graden). Wanneer zij of een huisgenoot verkoudheidsklachten hebben met koorts (> 38 graden) blijft het hele gezin thuis.
  • Er zijn echter ook vitale processen bepaald, waarvoor geldt dat men pas thuis blijft als mensen de klachten hebben én koorts (>38 graden). Zorg en de voedingsketen zijn voorbeelden van vitale processen. De richtlijn voor deze processen geldt ook voor schoonmaak: die is gedefinieerd als ‘onmisbare facilitaire ondersteunende functie’ binnen deze vitale processen. Een overzicht van de aangemerkte processen en beroepen vind je op de website van de Rijksoverheid.
  • Je vindt deze richtlijnen ook onder de meest gestelde vragen en antwoorden van het RIVM.
illustratie van het coronavirus

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Houd dan ons coronadossier in de gaten. Wij geven antwoord op de veel gestelde vragen en geven je een overzicht van de laatste nieuws rondom corona.