Kennisdelen in tijden van corona

Veilig facilicom

Binnen ons moederbedrijf Facilicom kennen wij de kenniskring 'Facilicom Veilig’. De leden van deze kring bestaan uit vertegenwoordigers van alle bedrijven binnen Facilicom Group met expertise op het gebied van veiligheid en/of kwaliteit. Ook Gom is hierin vertegenwoordigd. Deze persoon is ook centraal aanspreekpunt voor melding van besmetting of quarantaine en heeft ook intensief contact met de branchevereniging Schoonmakend Nederland. Vanuit dit platform ontstaat ook een intensieve samenwerking met onze collega-schoonmaakbedrijven in kennisuitwisseling, die ons allemaal helpt zo slagvaardig mogelijk om te gaan met de huidige situatie.

Besmetting

Als er zich een besmetting voordoet op één van onze klantlocaties of als één van onze medewerkers in quarantaine moet, dan is het protocol van de GGD - Gemeentelijke Gezondheidsdienst leidend. Het gehele proces wordt gemonitord vanuit de Kenniskring Facilicom Veilig in samenwerking met het Expertisecentrum Preventie en Verzuim.

Calamiteitenplan

Er is een calamiteitenplan dat door Gom en Facilicom wordt gevolgd. Het plan wordt beheerd door de Kenniskring Facilicom Veilig en continu aangescherpt op basis van steeds veranderende inzichten.

Terug naar de corona-hoofdpagina