Young Professional: Nick Geutjes

Als thought leader op het gebied van veiligheid werkt Trigion samen met diverse mediapartners, waaronder bijvoorbeeld Vakmedianet. In de rubriek 'Young Professional' komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Deze keer Young Professional: Nick Geutjes.

Jonge man in vrijetijdskleding poseert voor een portret.

Naam: Nick Geutjes

Leeftijd: 26 jaar

Functie: Consultant integrale veiligheid bij Trigion

Persoonlijk

Ik woon samen met mijn vriendin in Vlaardingen. Sporten is een van mijn grootste hobby’s. 3x per week sta ik om 07.00 uur in de sportschool. Voor mij is sporten op dit tijdstip het ideale moment om voor de drukte van een werkdag te ontspannen.

Opleiding

Ik heb de opleiding Commerciële Economie, met als specialisatie Sportmarketing & Management, gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. In 2014 heb ik mijn opleiding afgerond.

Carrière

In september 2014 ben ik gestart met het traineeship van Facilicom. Dat is een 2-jarig traject, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik heb onder andere projecten mogen uitvoeren voor Facilicom België en Facilicom UK. Het tweede jaar ben ik gestart als Klantmanager bij Trigion, waar ik na het afronden van het traineeship in 2016 ben blijven werken in dezelfde rol. Per 1 februari start ik als consultant integrale veiligheid.

Wat ik heb geleerd van mijn managers

Ik heb de waarde leren inzien van goed stakeholdermanagement en het geven van inhoud hieraan. Ik ben een harde werker, heb een duidelijke visie en sta voor wat ik vind. Echter, ook al zijn ideeën inhoudelijk nog zo sterk, als de juiste personen niet aan jouw kant staan, dan is de kans op resultaat minimaal. Ook ben ik steeds sterker geworden om een juiste balans te vinden tussen ‘gelijk en geluk’.

Wat mijn managers van mij hebben geleerd

Als ik ergens van overtuigd ben, dan zal ik op geen enkele manier loslaten. Dit uit zich in een bepaalde vastberadenheid en competitiviteit om datgene te bereiken wat ik voor ogen heb.

Voor veel mensen zal het veiligheidsgevoel belangrijker zijn dan de onderbouwing waarom iets veilig is.

Securitymanagement ontwikkelt zich tot…

Steeds meer bedrijven zullen op zoek gaan naar een zo efficiënt mogelijke inzet van veiligheidsmaatregelen, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. De inzet van data en techniek gaat hier de komende jaren een nog grotere rol spelen. Tegelijkertijd zullen deze ontwikkelingen bij moeten blijven dragen aan het creëren van het veiligheidsgevoel. Veel mensen die met onze dienstverlening in aanraking komen, hebben geen inhoudelijke kennis van beveiliging en veiligheid. Voor hen zal het veiligheidsgevoel belangrijker zijn dan de onderbouwing waarom iets veilig is.

De securitymanager verdwijnt niet, omdat….

Juist in een tijd waarin er enorm veel ontwikkel- en innovatiemogelijkheden zijn op het gebied van mens, data en techniek blijft vakkennis nodig. Door de vele mogelijkheden en doordat elke situatie maatwerk is, is dit specialisme van waarde voor elk bedrijf.

Social media

Waar ik in het verleden LinkedIn enkel als zakelijk platform gebruikte voor mijn CV/profiel als professional, ben ik het in het afgelopen jaar steeds meer gaan gebruiken vanuit mijn functie als Klantmanager. Ik vind het enorm interessant om te zien hoe groot bereik je is met LinkedIn en hoe gedeelde informatie ook bij personen buiten je eigen netwerk terecht komt. Daarnaast gebruik ik LinkedIn veel voor het verkrijgen van informatie die van toegevoegde waarde is voor mijn functie.

Securitytrends

  1. De groei van dienstverlening op afstand: zowel toevoegingen op bestaande maatregelen als het volledig vervangen van bestaande maatregelen.
  2. Data gestuurd werken.
  3. Inzet van ‘slimme’ technologie.

Over 5 jaar…

Ik heb geen specifieke carrière doelstellingen of een bepaald toekomstpad voor ogen. Ik vind het lastig om te bepalen wat mijn stip op de horizon is. Ondanks dat ik mijn interesses de afgelopen jaren flink beter heb leren kennen, zijn er tegelijkertijd nog veel vraagtekens. Ik kan dan ook jaloers zijn op mensen die vanaf jongs af aan al weten wat zij voor beroep willen en dit najagen.