Young Professional: Frank de Krom

Als thought leader op het gebied van veiligheid werkt Trigion samen met diverse mediapartners, waaronder bijvoorbeeld Vakmedianet. In de rubriek 'Young Professional' komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Deze keer Young Professional: Frank de Krom.

Jonge man in overhemd poseert voor portret.

Naam: Frank de Krom

Leeftijd: 29 Jaar

Functie: Service Level Manager bij Trigion AlarmServiceCentrale

Persoonlijk

Ik ben 29 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Hellevoetsluis. Ik houd van Italiaans eten en spendeer mijn vrije tijd graag met mijn familie en vrienden.

Opleidingen

Na mijn opleiding International Business & Management Studies aan de Hogeschool Rotterdam heb ik de opleiding Centralist Alarmcentrale gevolgd. Vorig jaar ben ik gestart met de HBO-opleiding Business Intelligence.

Carrière

In 2011 ben ik gestart als centralist bij de AlarmServiceCentrale van Trigion, waar ik in 2013 ben doorgegroeid naar de functie hoofdcentralist (teamleider). In deze functie heb ik me goed kunnen ontwikkelen op zowel operationeel als tactisch niveau. In de zomer van 2018 ben ik gestart als service level manager op de Premium Relations Desk en houd ik me bezig met ‘Information Services’ als dienst.

We brengen het service level concreet in kaart en pakken daar regie op.

Ik vind het leuk om data om te zetten naar informatie en daarmee een beter en reëler beeld te schetsen van het veiligheidsniveau bij onze klanten. We brengen het service level concreet in kaart en pakken daar regie op.

Wat ik heb geleerd van mijn manager

Ondanks alle technologische ontwikkeling speelt de mens een cruciale rol. Bij verandering is het belangrijk om te investeren in kennis, motivatie en gedrag van gebruikers.

Wat mijn manager van mij hebben geleerd

Als young professional blijf ik mezelf graag ontwikkelen in kennis en competenties. Deze drive enthousiasmeert mijn collega’s en manager.

Securitymanagement ontwikkelt zich tot…

In brede zin gaat het in het vakgebied over het verzamelen van data en het vertalen daarvan naar praktische informatie. Data- en trendanalyse zijn belangrijke factoren om beveiliging zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten. Vanuit onze AlarmServiceCentrale investeren we in een ‘datalake’, waarin we relevante data verzamelen en verwerken tot bruikbare informatie. Dat doen we voor onze eigen organisaties binnen de Facilicom Group en om onze opdrachtgevers te faciliteren.

De securitymanager verdwijnt niet, omdat….

het creëren van veiligheid een complex vak blijft dat vraagt om gespecialiseerde veiligheidskundigen. Er blijft behoefte aan securitymanagers die zich concentreren op risicomanagement en daarbij gebruikmaken van steeds breder beschikbare informatie.

Social media

Persoonlijk neem ik steeds meer afstand van sociale media, maar het blijven relevante media om informatie te delen én om informatie uit te halen. Informatie die ons (allen) in staat stelt veiligheid te creëren, zo effectief en efficiënt mogelijk.

Securitytrends

  • Een afnemende behoefte aan traditionele beveiliging.
  • Ontwikkelingen op het gebied van data intelligence.
  • Ontstaan van remote (security) dienstverlening.

Over 5 jaar…

ben ik binnen gegroeid als veiligheidsprofessional en manage ik een professionele infrastructuur rond informatie, waarop we samen met onze klanten besluitvorming kunnen baseren. Een infrastructuur waarbinnen in- en externe data samenkomen.