Young Professional: Charissa van Kuijk

Als thought leader op het gebied van veiligheid werkt Trigion samen met diverse mediapartners, waaronder bijvoorbeeld Security Management. Op vrijdag 12 november verscheen Security Management nummer 4 van 2021, met daarin klantmanager en young professional Charissa van Kuijk over haar carrière en ambities.

Charrisa van Kuijk

Naam: Charissa van Kuijk

Leeftijd: 31 jaar

Functie: Klantmanager bij Trigion

Persoonlijk

Half augustus 2021 ben ik verhuisd naar een nieuwe woning in Wormerveer samen met mijn vriend. Daarvoor heb ik 15 jaar in Aalsmeer gewoond. Door de verhuizing ben ik veel met interieurstyling bezig. Verder houd ik van hardlopen en van sociale activiteiten.

Opleiding

Na de middelbare school heb ik mijn bachelor Bestuurs-en Organisatiewetenschap gehaald aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Aansluitend heb ik eveneens aan de VU een master Bestuurskunde gevolgd. Een leuk feitje: momenteel is de VU een van mijn klanten.

Carrière

Sinds mei 2020 werk ik voor Trigion als klantmanager. Ik ben midden in de coronacrisis begonnen, wat best een uitdaging was. Veel collega’s en klanten heb ik digitaal ontmoet. Hiervoor heb ik een soortgelijke rol gehad in een totaal andere branche (toerisme). De opgedane ervaring op commercieel gebied en operationele aansturing heb ik meegenomen.

Wat ik heb geleerd van mijn managers is...

...dat je zorgvuldig omgaat met relaties: ‘hard op de inhoud, zacht op de relatie’. Als klantmanager heb je een groot speelveld. Uiteindelijk zijn wij een groot commercieel bedrijf en is het belangrijk om goede marges te draaien. Aan de andere kant is het ons doel partnerships op te bouwen met onze klanten. Goede relaties zijn ontzettend belangrijk.

Ga zorgvuldig om met relaties: hard op de inhoud, zacht op de relatie

Wat managers van mij hebben geleerd is...

… dat verbinding binnen het team belangrijk is. De afgelopen twee jaar heeft ons team het nodige te verduren gehad en hebben we veel geleerd. In de constructieve feedback die we elkaar geven, gaat het over veerkracht, doorzettingsvermogen en uitzoomen.

Securitymanagement ontwikkelt zich tot...

… een specialistisch vak. Je ziet dat technologie steeds belangrijker wordt, omdat het onder andere bijdraagt aan efficiëntie en kostenbesparing. Ook hybride werken komt steeds vaker voor. Vijf dagen op kantoor werken is niet meer de standaard. Dit gaat invloed hebben op de inzet van beveiligingsprofessionals op locaties, omdat de kosten die dit met zich meebrengen niet overal

meer in verhouding staan tot de bezetting in een pand. Tegelijkertijd blijft veiligheid van belang, waardoor naar technische alternatieven gezocht wordt.

De securitymanager verdwijnt niet omdat...

... dit een spilfunctie is in een organisatie. Maar de functie ontwikkelt zich mee met de tijd. Inzet en toepassing van technologie worden steeds belangrijker omdat dit bijdraagt aan efficiëntie en kostenbesparing. Veiligheid en de rol van de securitymanager blijven belangrijk.

Sociale media

Persoonlijk maak ik niet veel gebruik van sociale media. LinkedIn vind ik wel een interessant platform om bijdragen te delen en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de branche en bij mijn klanten.

Securitytrends

  1. Technologie (beveiligen op afstand)
  2. Hybride werken
  3. Krapte op de arbeidsmarkt en kostenstijging

Over vijf jaar heb ik ...

… megaveel ervaring opgedaan. Voor mij is het van belang dat ik mij kan ontwikkelen. Ik heb een veelzijdige en uitdagende functie, waarbij ik enerzijds met mijn klanten bezig ben en anderzijds intern verantwoordelijk ben voor een aantal teams. Zodra ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging, is het voor mij het moment om te bedenken wat mijn volgende stap zal zijn. Ook wat dat betreft zit ik hier goed. Trigion/Facilicom Group is een mooi en groot bedrijf met volop kansen.