Winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum vindt deskundig partner in Trigion

Het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn heeft sinds mei 2018 een eigen winkelcentrum: Leidsche Rijn Centrum (LRC). Het complex telt 130 winkels en ruim 700 appartementen. Naar verwachting zal het LRC zeven tot negen miljoen bezoekers per jaar trekken. Dat stelt hoge eisen aan vrijwel alle aspecten van veiligheid, reden waarom de exploitant gekozen heeft om samen te werken met de specialisten van Trigion.

Zowel het parkeren van de bewoners en bezoekers, als de bevoorrading van winkels in Leidsche Rijn Centrum gebeurt grotendeels ondergronds. Vrachtwagens kunnen de expeditiestraat rechtstreeks bereiken via een parallelrijbaan vanaf de A2 en vormen zo geen overlast voor het winkelend publiek. Een unieke situatie voor Nederland. Maar ook een die bijzondere eisen stelt aan de (verkeers)veiligheid.

Brede dienstverlening

Om aan die eisen te voldoen werden alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het creëren van veiligheid  in de ondergrondse expeditiestraat speciaal hiervoor opgeleid. Vastgoedadviseur Colliers International, namens eigenaar a.s.r. , de beheerder van het winkel- en wooncomplex, benaderde consultant beveiliging Eric van der Meer van Trigion hiervoor in juni 2017. De contacten tussen Trigion en Colliers zijn al jaren goed. Reden voor Colliers om in het voorjaar van 2018 opnieuw een beroep te doen op Trigion bij de volgende fase in de ontwikkeling van het nieuwe woon- en winkelcomplex. Naarmate de bouw vorderde veranderden de risico’s en de veiligheidsbehoefte, zodat het beveiligingsconcept in co-creatie met Trigion evolueerde. 

Integraal pakket

Dit resulteerde vanaf de officiële opening op 16 mei jl. uiteindelijk in een nagenoeg volledig integraal pakket aan diensten voor het LRC, van service coördinatoren voor het toezicht op de laad- en losplekken tot brandwachten en verkeersleiders ter ondersteuning van de technische systemen gedurende de eerste drukte na de opening van het centrum.Inmiddels coördineert Trigion zowel de bovengrondse veiligheid in het winkelcentrum als de ondergrondse veiligheid in de expeditiestraat en de parkeergarages.

Bron: Gemeente Utrecht

Een foto van de voorkant van het winkelcentrum waar er winkelende mensen rondlopen.