Wie zijn onze finalisten bij de Golden Service Awards 2022?

Het erkennen, uitlichten en belonen van opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector: dat is de kern van de Golden Service Awards. Sinds 2002 worden de awards voor Schoonmaker en Schoonmaakteam van het jaar ook in Nederland uitgereikt, de afgelopen jaren zijn de categorieën uitgebreid met Schoonmaakleidinggevende en Glazenwasser van het jaar. Dit jaar staan maar liefst vier schoonmaaktoppers van Gom in de finale. Geweldig! Zij zijn de afgelopen periode bezocht en beoordeeld door twee juryleden. Benieuwd waarom deze collega’s genomineerd zijn? Wij spraken erover met de leidinggevenden.

Schoonmaker van het Jaar: Douwe Feenstra

Schoonmaakmedewerker staat met zijn handen in zijn zij voor enkele bedrijfsauto's van Gom

Gom-topper Douwe Feenstra is genomineerd in de categorie Schoonmaker van het Jaar. Douwe is al 25 jaar werkzaam bij Gom. Zijn leidinggevende, Marion Reinders, vertelt: “Douwe is een van onze ‘handymen’. Hij rijdt op een bus met alle middelen, materialen en machines en wordt per week ingepland op veel verschillende klussen. Van het schoonmaken van een camping tot een operatiekamer. Douwe onderscheidt zich door zijn kennis, loyaliteit, gastvrijheid en manier van werken. De ‘Douwe-manier’ is dan ook een veel voorkomende uitspraak binnen het noorden van het land. Daarnaast denkt hij mee met de klant en geeft tips of advies. Waar hij ook komt, Douwe wordt altijd op handen gedragen door de klant.”

Glazenwasser van het Jaar: Martijn Kramer

Glazenwasser heeft de Tuckerpoolbuis in zijn handen

Martijn Kramer, werkzaam voor Gom Specialistische Reiniging, is een van de finalisten in de categorie Glazenwasser van het Jaar. Martijn werkt al bijna 15 jaar voor Gom en heeft met veel klanten een fijne band. Ook begeleidt hij sinds twee jaar een jongen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zijn leidinggevende, Rob Verbeek, over Martijn: “Die begeleiding was een van de redenen om Martijn te nomineren. Maar natuurlijk ook omdat hij altijd correct is, geliefd is bij klanten en hij heel flexibel is.”

Glazenwasser van het Jaar: Frans de Pon

Glazenwasser zet een ladder tegen de binnengevel

Nog een topper die in de finale staat in de categorie Glazenwasser van het Jaar: Frans de Pon, werkzaam voor Gom Specialistische Reiniging. Frans werkt ook al jaren voor Gom Specialistische Reiniging en sinds anderhalf jaar heeft hij een vaste stek bij Fontys Hogescholen in Sittard, Tilburg en Eindhoven. Zijn leidinggevende, Björn Leenders, vertelt: “Qua glazenwassen maak je hem niks wijs. Frans weet alles van het werken met een ladder en hoogwerker tot het glazenwassen met de hand. Hij regelt alles uitstekend, heeft goed contact met klanten, staat altijd klaar voor zijn collega’s en doet zijn werk gewoon heel goed. Frans draait eigenlijk nergens zijn hand voor om.”    

Schoonmaakteam van het Jaar: team TNO

Een groepsfoto van het negen-koppige team van Gom Offices, werkzaam bij TNO

Tot slot is schoonmaakteam TNO genomineerd voor de Golden Service Awards. Het team maakt diverse panden van onderzoeksorganisatie TNO schoon. Niet alleen kantoorpanden, verkeersruimtes en sanitair. Maar ook cleanrooms; werkruimtes waar een zo hoog mogelijke luchtzuiverheid moet zijn om te zorgen dat niets het onderzoek kan beïnvloeden. Iedereen daar binnen heeft een volledig hygiënisch pak aan. 

Diede Smit, leidinggevende van team TNO vertelt: “De teamleden kennen elkaar al jaren. Ze weten daardoor wat ze aan elkaar hebben en wie waar goed in is.

De samenwerking verloopt ook heel gemoedelijk. Het team denkt echt mee met de klant en neemt zijn verantwoordelijkheid. Als iemand niet de juiste kleding aanheeft in een cleanroom, wordt diegene daar direct op aangesproken bijvoorbeeld. Dit team kun je overal plaatsen, want je weet dat het werk in goede handen is. Team TNO ontzorgt niet alleen de klant, maar ook mij.”

 

Uitslag

Eind november volgt de spannende uitslag. Benieuwd of de genomineerden vanuit Gom in de prijzen vallen? Houd onze website in de gaten!

 

 

Lees hier het verhaal van de winnaar van vorig jaar; Maggy Lopes Robalo