Van leerstage naar betaalde baan

Gemeente Amsterdam en Trigion starten een unieke samenwerking waarbij werkzoekenden uit stadsdeel Nieuw-West stage lopen in de wijken van Nieuw-West en bij geschiktheid kans maken op een vaste baan in de beveiliging bij Trigion of één van de zusterbedrijven.  

Niet uitkeringsgerechtigden

Werkzoekende inwoners vanaf 23 jaar uit Nieuw-West zonder uitkering (niet uitkeringsgerechtigden) kunnen per direct meedoen aan een leerstage voor gastheer/gastvrouw in het stadsdeel. In die periode worden zij ingezet als gastheer/ gastvrouw voor het verbeteren van veiligheid en leefbaarheid in hun wijk of andere plekken in Nieuw-West en geven zij voorlichting over veilig wonen. Ze helpen bezoekers, ondernemers en bewoners waar nodig.  Ook wordt geleerd hoe ze mensen kunnen aanspreken op ongewenst gedrag.  Ze zijn eerst de ogen en oren van de buurt en maken daarna grote kans  op een baan bij Trigion of één van de zusterorganisaties. 

Training en betaalde stage

Tijdens de stageperiode volgen de deelnemers trainingen voor bijvoorbeeld verkeersregelaar of een EHBO-cursus. De werving en selectie van de  kandidaten en de extra trainingen verlopen via WerkPunt Nieuw-West. Gedurende de stageperiode ontvangen de kandidaten een stagevergoeding voor 24 uur stage per week.

Betaalde baan in de beveiliging

Als gastheer/gastvrouw doen ze de nodige werkervaring op om daarna te kijken of de kandidaten geschikt zijn voor een baan bij Trigion. Trigion heeft een groot aanbod met verschillende soorten dienstverlening. Achmed Baâdoud: ‘Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe wij het willen in Nieuw-West. We zoeken verbindingen met direct resultaat. Uitzicht op een betaalde baan terwijl je werkt aan een betere eigen buurt.’ 

Aanmelden

Geïnteresseerden van 23 jaar of ouder en die minimaal 20 uur per week beschikbaar zijn kunnen zich aanmelden voor het Trigion Traject via: WerkPunt, Osdorpplein 519-521 of via b.salomons@amsterdam.nl of 020-2536888 / 06-10130537.