Unieke samenwerking provincie Noord-Holland en Trigion

Unieke samenwerking provincie Noord-Holland en Trigion

Specialisten van Trigion bewaken en bedienen tunnels in provincie Noord-Holland

Op maandag 22 april gaat de Waterwolftunnel om 12:00 uur open voor verkeer en waakt Trigion, samen met de provincie Noord-Holland, over de veiligheid in de tunnel. Samen met de omlegging van de N201 is de Waterwolftunnel van belang om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, de Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn te verbeteren. De afgelopen maanden zijn medewerkers van Trigion, na een zeer intensieve wervingsperiode, met succes opgeleid door de provincie Noord-Holland in het bedienen, bewaken en inspecteren van de tunnel.

De inspecteurs en tunneloperators die hun opleiding met goed gevolg hebben doorlopen, kregen onlangs hun diploma’s uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de provincie Noord-Holland. Hiermee werd de opleidingsperiode afgerond en kunnen de betrokken medewerkers aan de slag in de tunnel en vanuit de verkeerscentrale van de provincie Noord-Holland.

De werkzaamheden bestaan uit het sturen en geleiden van het verkeer in normale omstandigheden en de tunneloperators bieden extra ondersteuning tijdens files, uitzonderlijk vervoer, onderhoud en technische storingen. Bij incidenten in de tunnel vormen zij de eerste schakel in de incidentbestrijding. Zij activeren verkeersmaatregelen, evacueren de tunnel en waarschuwen de hulpdiensten. De tunnelinspecteurs verrichten inspecties in en rond de tunnel. Ze signaleren, inventariseren en coördineren tijdens incidenten en calamiteiten. Het is hun doel om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen en de doorgang zo spoedig mogelijk open te stellen na een incident.
 

Vandaag werd de openstellingvergunning door het Bevoegd Gezag van de gemeente Aalsmeer officieel overhandigd aan de Provincie Noord-Holland. Vanaf maandag 12:00 uur is de tunnel voor iedere weggebruiker toegankelijk. Naar verwachting wordt later dit jaar ook het Aquaduct Amstelhoek aangesloten op de bediencentrale, waarna de Abdijtunnel waarschijnlijk begin 2014 volgt. Het bewaken en bedienen van tunnels is een nieuwe markt voor Trigion. Toch schreef de organisatie zich vanuit een creatieve samenwerking tussen operationele en commerciële collega’s in op de opdracht die eind 2012 werd vergeven. Als meest toonaangevende partner in veiligheid, heeft Trigion voldoende kennis en ervaring in huis voor dit unieke project.