Trots op samenwerking met Hoornbeeck College

Onderwijs

Na een succesvol eerste jaar start ook dit jaar weer een nieuwe groep enthousiaste BOL stagiaires binnen onze samenwerking met het Hoornbeeck College. Half februari zijn 16 BOL-stagiaires gestart met hun stage bij een aantal grote opdrachtgevers van Trigion zoals o.a. het WPC Rotterdam, Winkelcentrum Zuidplein, Hema, Markthal  Rotterdam en Ikea Barendrecht.

Goede basis

Vorige jaar zijn Trigion en het Hoornbeeck college voor het eerst deze samenwerking aangegaan. Met groot succes. Van de negen BOL stagiaires zijn drie stagiaires gediplomeerd op MBO niveau 2 en ingestroomd binnen Trigion als beveiliger. Twee stagiaires zijn bij een ander beveiligingsbedrijf gestart en vier stagiaires komen dit jaar nogmaals stage lopen binnen Trigion voor het behalen van het diploma Coördinator op MBO niveau 3. Met deze tweede stage kunnen zij eventueel doorgroeien naar de functie van teamleider binnen Trigion.

‘Vanaf het begin voelde ik dat er een klik was met de teamleiders. Gedreven professionals met passie en oog voor de stagiair beveiligers met ambities voor het veiligheidsdomein. Dit sluit naadloos aan op de opleiding Beveiligen & Bewaken waarin wij studenten met een brede basis klaarstomen voor de praktijk. Op deze manier hopen we een vervolg te geven aan onze mooie uitgebreide samenwerking. Trigion en Hoornbeeck: ‘samen sterk voor veiligheid!’, aldus Dirk Kroon (Coördinator en mede-oprichter opleiding Beveiligen & Bewaken bij het Hoornbeeck college).

 

Begeleiding en ondersteuning

Alle 16 stagiaires worden ondersteund en begeleidt via een opgeleide praktijkopleider die door de Trigion Academie wordt verzorgd.  De Trigion Academie is het opleidingsinstituut binnen Trigion. Binnen de Trigion Academie krijgen niet alleen onze eigen medewerkers de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen, maar geven wij deze kans ook graag aan stagiaires en studenten, de toekomst binnen het veiligheidsdomein.

Kick-off

Onlangs zijn de stagiaires van dit jaar op het hoofdkantoor hartelijk welkom geheten door Ton van der Heijden (teamleider bij Trigion), Peter Groeneveld  (medewerker opleidingen BOL/BBL bij de Trigion Academie) en Dirk Kroon (Coördinator en mede-oprichter opleiding Beveiligen & Bewaken bij het Hoornbeeck college).Wij wensen de stagiaires een plezierige maar ook zeker een leerzame stageperiode!

Groep jongeren geposeerd voor een groepsfoto in de hal van het hoofdkantoor van Facilicom Group in Schiedam.