Trigion verzorgt alarmverificatie Geldmaat

Trigion AlarmServiceCentrale gaat de alarmverificatie voor Geldmaat verzorgen. Geldmaat is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank, die hiermee een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten introduceren. Gedurende 2019 en 2020 maken de geldautomaten van de drie banken geleidelijk plaats voor de automaten van Geldmaat.

Met de alarmverificatie die Trigion AlarmServiceCentrale (ASC) gaat uitvoeren, speelt het bedrijf straks een grote rol in het veilig contant geld opnemen en storten. Dankzij de geautomatiseerde verbindingen van de ASC wordt er geen tijd verloren bij alarmopvolging en zorgt Trigion voor maximale efficiëntie in de reactietijd bij een alarm.

Groot maatschappelijk belang

Ondanks dat we steeds minder contant betalen – en het gebruik van geldautomaten daardoor weliswaar afneemt – is het van groot maatschappelijk belang dat contant geld voor iedereen beschikbaar blijft en dat de automaten veilig gebruikt kunnen worden. De geldmaten worden  gelijkmatig over Nederland verspreid. Zo kan iedereen gemakkelijk geld blijven opnemen en storten.

Een gele geldautomaat hangt aan een grijze muur naast een winkel.

Snel en foutloos

‘Je kunt Geldmaat zien als een serviceorganisatie van de drie banken’, vertelt Mike Broens, Technical Business Consultant bij Trigion. ‘Geldmaat heeft de alarm- en video-ontvangst uitbesteed, en gegund aan Trigion. ‘Het is de bedoeling dat eind 2020 alle locaties zijn omgebouwd naar Geldmaat en zijn aangesloten op onze gecertificeerde Trigion ASC, die snel en foutloos de juiste partij kan aansturen.De contractduur bedraagt twee jaar met optionele verlengingen. De dienstverlening zal worden ondergebracht bij ons gespecialiseerde Trigion Next-team binnen de AlarmServiceCentrale. Dit team is verantwoordelijk voor alle high risk- en high performance-klanten. Trigion Next voldoet aan de hoogste certificeringen, zoals de NEN50518-certificering en de ISO27001.

Maximale continuïteit borgen

Het borgen van maximale continuïteit in het betalingsverkeer is essentieel. ‘De beschikbaarheid van onze dienstverlening is daarbij cruciaal’, weet Broens. ‘Daarom is het voor Geldmaat belangrijk om een volledig beschikbaar integraal veiligheidsprotocol in de keten te hebben. De beschikbaarheid van de Trigion AlarmServiceCentrale en haar systemen is dan ook één van de redenen van Geldmaat om de dienstverlening bij Trigion onder te brengen.  Bovendien is Trigion in staat om flexibel op de systemen en protocollen van Geldmaat aan te sluiten om zo te allen tijde het hoge servicekwaliteitsniveau te kunnen handhaven. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Geldmaat in ons stelt. Het bewijst dat wij met onze dienstverlening op afstand een vooraanstaande speler zijn.’