Trigion levert komende tien jaar verkeersmanagement

Trigion, Arcadis en Equans beheren voor de komende tien jaar alle verkeersmanagement van de Provincie Noord- Holland. De drie bedrijven richtten voor dat doel de onderneming ATEam op. De samenwerking heeft afgelopen maanden in een testperiode succesvol bewezen de dienstverlening te kunnen leveren. In de uitvoering maakt ATEam gebruik van partners Be-mobile, Enai, Smartervision en Griffid. De opdracht voor de komende tien jaar is momenteel de meest omvangrijke en integrale dienst op dit gebied in de Nederlandse markt.

Het verkeersmanagement bestaat uit het monitoren van de provinciale wegen met camera’s, wegsensoren, verkeerregel installaties en de nauwkeurige voertuigdata van meer dan 2,5 miljoen dagelijkse Flitsmeistergebruikers. Waar knelpunten optreden, kan het ATEam op basis van data en algoritmes snel ingrijpen met de controle op verkeerslichten, weginformatieborden of via ‘in-car’ informatie. Het werk wordt uitgevoerd vanuit onze Monitoring & Response centrale van Trigion in Schiedam.

‘We hebben de afgelopen maanden eerst een proef van bekwaamheid moeten laten zien voordat we deze opdracht definitief gegund kregen’, aldus algemeen directeur Ellen Groenewoudt van Trigion. ‘We kijken ernaar uit om samen met onze partners een innovatieve dienst te leveren, waarmee we de provincie helpen met de ambities om het verkeer veilig, schoon en slim te maken en houden.’