Trigion gaat ‘groen’ rijden op High Tech Campus Eindhoven

Onderwijs

Trigion, gaat haar conventioneel aangedreven dienstvoertuig op de High Tech Campus Eindhoven vervangen voor een ‘groen’ exemplaar. Vanaf juni 2018 wordt de volledig elektrisch aangedreven Renault Zoë ingezet voor de dienstverlening.

Op de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) bevinden zich zo’n 160 bedrijven en instituten, zo’n 11.000 medewerkers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan toekomstige technologieën en producten.

De dienstverlening van Trigion is gericht op het creëren van een veilige werkomgeving. Vanwege de verkeersveiligheid en de aanwezige hoeveelheid voetgangers is de nieuwe auto voorzien van reflecterende bestikkering.

Anne is inkoop & contractmanager FM op de Campus. Ze werkt nauw samen met Trigion en is tevreden over de samenwerking. ‘We zijn al zo lang klant bij Trigion omdat het een dienstverlenend en klantgericht bedrijf is. Ons doel is het aanbieden van een prettige werkomgeving aan de huurders en bewoners van HTCE. Beveiliging en veiligheid is hier een heel belangrijk onderdeel van. En dat verloopt prima.’

Met de vervanging van de huidige, door fossiele brandstof aangedreven auto, streeft Trigion de ambitie van moederbedrijf Facilicom Group na om in 2030 volledig Co2-neutraal te zijn. Het doel van Facilicom Group is om in 2030 alleen nog maar elektriciteit, gas en warmte te gebruiken die 100 procent duurzaam is opgewekt. Inmiddels heeft 99% van het wagenpark van Facilicom Group, met 1.718 voertuigen, een energielabel A of B. Zo ook HTCE, zij streven ernaar om de meest duurzame en innovatieve Campus van Europa te zijn in 2025. Het inzetten van elektrisch vervoer is één van de eerste initiatieven om deze ambitie te behalen.

Bron: High Tech Campus Eindhoven

Een overview van de High Tech Campus in Eindhoven op vijf gebouwen.